23948sdkhjf

Vil ha mer egenproduksjon

Tøffere marked og mindre marginer tvinger frem gode løsninger. Sola-bedriften Alustar AS valgte å øke egenproduksjonen og investerte i en Mirage 600 elektropneumatisk sag med automatisk mating fra FomIndustrie.

Markedet for lette aluminiumstillas er stort, faktisk over hele verden, og den 18 mann lille rogalandsbedriften, som i fjor omsatte for 42 millioner kroner, har gjort seg bemerket i mange land. Alustar utvikler, produserer, selger og leier ut aluminiumstillas. Bedriften har en imponerende referanseliste og mange av kundene befinner seg innen olje og gassindustrien samt maritim sektor. 75 prosent av produktene eksporteres.

Mer egenproduksjon

Maskinregisteret møter Kamran Kashani som er produksjon- og logistikkleder hos Alustar AS. Han viser frem produktporteføljen, som ganske enkelt er montert under bordet i møterommet.

- Her ser du alle de ulike komponentene vi produserer. Vi tar frem egne patenter og det meste av produksjonen foregår her på Sola, forklarer Kashani.

Han viser frem ulike komponenter, forteller hvordan de blir produsert og hvilken funksjon de har.

- Delene kommer fra aluminiumprofiler vi kjøper fra Hydro. Vi har et tett samarbeid med dem. Det blir mange smådeler og skjøtestykker som settes sammen i et modulsystem. Kapping av delene har tidligere vært gjort av et annet firma, men nå som vi har investert i en CNC-styrt sag utfører vi saging selv. Det sparer vi både tid og penger på, ikke minst når vi skal lage prototyper. En viktig faktor er også at vi får bedre kontroll på kvaliteten samtidig som det er lettere å møte korte tidsfrister, sier Kashani.

Lønnsomt å sage selv

Med hjelp av maskinforhandler Alf I. Larsen (AIL) fant Alustar frem til en smidig maskinløsning.

- Vi ønsket en styrt maskin med automatisk mating. Dessuten ville vi ha en kvalitet med veldig fine kutt for å redusere etterbearbeiding av overflatene. Sag er nemlig ikke bare sag, her må man følge nøye med i timen. Hvis ikke kan du risikere at du får så mye etterarbeid at du ikke oppnår lønnsomhet ved investeringen, mener produksjonssjefen. Vår erfaring så langt er at vi har fått en god og stabil maskin som møter våre strenge krav til kvalitet. Å satse på å produsere mest mulig i eget hus er noe vi vil fortsette å jobbe videre med, understreker Kamran Kashani.

For mer informasjon besøk: www.alustar.no eller www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.22