23948sdkhjf

Cadcraft satser i Norge

Nytt kontor i Oslo regionen tilbyr sin ekspertise til produksjonsbedrifter i industrien.

Den svenske CAD- og IT-spesialisten Cadcraft har åpnet sitt første kontor i Norge. Kontoret skal innledningsvis bemannes av to kjente norske bransjeprofiler. Hensikten er å vokse og raskt bygge opp et norsk selskap med full service.

Mer effektive prosesser

Cadcraft, en ledende svensk systemintegrator innen strategisk CAD og IT, har åpnet et nytt kontor i Osloregionen. Cadcraft AS, med den velkjente norske seniorkonsulenten Bredo Norhall i spissen, åpnet dørene den 1. november. Satsningen er et logisk steg ifølge Cadcrafts salgssjef Johan Moberg:

- Vi ser i dag at deler av den norske industrien merker en sviktende etterspørsel. Dette er ikke ulikt hva mange svenske bedrifter og bransjer har gjennomgått de seneste årene, sier han.

- En kraftfull måte å adressere denne situasjonen på er å sørge for mer effektive prosesser. For eksempel gjennom systemintegrasjon og automatisering. Dette er Cadcrafts kjerneområder der vi gjennom årene har hjulpet til å styrke konkurranseevnen til mange svenske bedrifter. Jeg er overbevist om at vi har en plass, også i det norske markedet.

Stabil vekst nær kundene

Svenske Cadcraft består i dag av rundt 50 konsulenter, selgere og tekniske spesialister, ved ti kontor som geografisk dekker det meste av landet. Selskapet er Gold Partner til den markedsledende programvareprodusenten Autodesk, som man har samarbeidet med i 30 år.

- Virksomheten er stabil og høyt kvalifisert, og selskapet tilhører en eksklusiv skare av stadig voksende nordiske nisjebedrifter. Nærheten til Osloregionen fra flere av kontorene, blant annet fra hovedkontoret i Borås, samt fra Gøteborg og Karlstad, var en viktig forutsetning for å kunne få på plass et norsk selskap ganske raskt, mener Johan Moberg. Ved hjelp av denne nærheten kan satsningen ha full kraft fra begynnelsen av samtidig som det norske kontoret suksessivt bygges opp og bemannes.

En ytterligere interessant forutsetning for Cadcraft er strukturen i den norske industrien, med kompetente bedrifter i globale og høyt spesialiserte sektorer.

- Det dreier seg om bedrifter og bransjer der vi gjerne deltar i større utstrekning og der vi allerede har avansert kompetanse fra liknende oppdrag. I tillegg ser vi en spennende trend i Norge mot økt innovasjon. Et stort antall innovative bedrifter ser dagens lys i markedet og flere ligger i startgropen. Selv for disse nyetablerte selskapene har vår kompetanse innen effektive prosesser og standardisering relevans, sier Johan Moberg.

I Norge for å bli

Satsningen i Norge er en helt naturlig fortsettelse i tråd med selskapets vekststrategi, mener Cadcrafts administrerende direktør Torbjørn Johansson. Nærhet til kunden er en hedersbetegnelse både forretningsmessig og geografisk, derfor må selskapet finnes på mange ulike steder. Samtidig kan kompetanse for spesifikke prosjekt alltid hentes fra andre Cadcraft kontor.

- Vi er i Norge for å bli og satser helhjertet, full service på norske premisser er målet, sier Torbjørn Johansson og fortsetter:

- Samme utgangspunkt som i Sverige gjelder selvsagt også her. Hvilket betyr at vi skal være tilstede i nærhet til kunden for å ha gjensidig utbytte av relasjonen, og for å forstå dybden i kundens forretning. Vi setter nå det norske selskapet på kartet ved hjelp av to svært kompetente og i bransjen kjente nøkkelpersoner. Deretter skal virksomheten vokse i en holdbar, men stabil takt.

Alt hva Cadcraft tilbyr vil gjøres tilgjengelig i Norge, og alt materiale som web og kundeportal kommer snart også å finnes på norsk, ifølge Torbjørn Johansson. Kurs og support vil også gjennomføres på norsk.

Cadcraft AS får sin andre norske medarbeider på plass etter årsskiftet og rekruttering av ytterligere personale pågår.

Om Cadcraft

Cadcraft er en ledende svensk systemintegrator innen strategisk CAD, PLM, dokumenthåndtering og andre IT- løsninger, som bygger smarte teknikkløsninger for effektiv produktutvikling ute hos produksjonsbedrifter. Utgangspunktet er et bredt utvalg av produkter, maskinvare og programvare, fra store og veletablerte partnere.

Cadcraft øker konkurranseevnen hos kundene gjennom å integrere systemer og skape de spesifikke tilpasninger som øker produktivitet og effektivitet mest i den aktuelle bedriften. Nærhet til kunde, gode relasjoner og en dyp forståelse for kundens bransjelogikk og forretning preger arbeidet.

Cadcraft har i dag drøyt 50 medarbeidere med dybde og spisskompetanse og erfaring fra mange bransjer.

For mer informasjon besøk: www.cadcraft.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094