23948sdkhjf

Satser på fremtidsrettede kunder

Med eget charterfly tok Pantronic AS og TRUMPF med seg 30 kunder til TRUMPFs fabrikk i Ditzingen, og på tynnplatemessen Blechexpo i Stuttgart. Tanken er å gi kundene dybdeinnsikt i teknologi og løsninger som det tyske familieeide selskapet har å by på.

Pantronic AS, i samarbeid med TRUMPF og Moss Jern og Stanseindustri AS (MJS), inviterte til tynnplateseminar som begynte hos MJS, med lunsj og omvisning i produksjonslokalene i Rygge, før tretti gjester ble fløyet i eget charterfly til Tyskland.

Med på turen var kunder fra hele landet, alle med store forventninger til fabrikkbesøket hos TRUMPF. Ikke uten grunn, TRUMPF er viden kjent for sine moderne arkitektoniske bygninger og flotte fabrikklokaler. Dessuten har den tyske maskinprodusenten sin egen demohall med maskiner på rekke og rad.

Tynnplateautomasjon spesial

For tynnplatebedrifter er husmessen hos TRUMPF som å komme inn i en godtebutikk. Interessen var stor både under guidet tur i demosenteret og rundt om i fabrikken. Innledningsvis fortalte Stefan Wallén litt fakta om selskapets historie og om virksomheten generelt. TRUMPF er verdens største produsent av tynnplatemaskiner, med en stab på 10.800 personer og en omsetning på 2,72 milliarder euro. Etter salget av divisjonen for medisinsk laser er TRUMPF verdens nest største produsent av laserkilder for industrielt bruk.

Første stopp i demosenteret var TruMatic 7000, en kombimaskin med laser og stanse som også kan gjenge. Det er en hurtig maskin som med automatisk platehåndtering gir en fleksibel og effektiv platebearbeiding.

Neste maskin vi fikk demonstrert var TruLaser Tube 7000, som utstilt var en helautomatisk rørskjærelinje med imponerende kapasitet. Både maskinens hastighet og presise laser vakte ekstra stor interesse hos enkelte av kundene, så det forundres ikke om vi snart får se en slik maskin i Norge.

TruBend Cell 7000 var neste attraksjon. Dette er et robotisert knekkecelle med automatisk verktøyskifte. Fleksibiliteten er stor så det er nesten bare fantasien som begrenser mulighetene her.

Videre fikk vi se fiberlasersveising i eget skjermet rom. Lasersveiserobotcellen TruLaser Cell Robot 5020 er meget fleksibel og modulbasert. Systemet kan altså utvides ved behov og sågar dele laserkilde med andre enheter for å redusere investeringskostnadene.

Laser er jo TRUMPFs spesialfelt så det ble også kjørt demo i laserapplikasjonssenteret som ligger ved siden av produksjonslokalene til lasermaskinene. Her kan kunder få testkjørt sine egne deler for å finne frem til beste prosess og valg av maskin til sin produksjon.

Her ble vi vist TruLaser Cell 7040. Sistnevnte er en maskin som både kan skjære og sveise, merke, herde og gjøre overflatebehandling. Dessuten kan den utføre additive prosesser. Maskinen har et utall ulike konfigurasjonsmuligheter.

Nyhetene på Blechexpo

Etter fabrikkbesøket kjøres gjestene til Blechexpo-messen i Stuttgart. Denne messen er en vesentlig mindre messe enn EuroBLECH i Hannover, men er godt besøkt. Kvaliteten på utstillere og besøkere er også god og Pål Nesbø, daglig leder i Pantronic AS, som forhandler TRUMPF maskiner i Norge, uttaler;

- For TRUMPF sin del er opplegget perfekt. De har produksjonsfasilitetene noen minutter kjøring unna messen og kan tiltrekke seg fremtidsrettede kunder både «hjemme» og på messen. Alle nyhetene vises på messen mens teknologien og utviklingsarbeidet vises på fabrikken. For vår del regner jeg med flere maskinsalg som følge av denne turen.

I denne reportasjen får du se noen av nyhetene fra TRUMPF, mer følger i neste utgave, så følg med!

For mer informasjon besøk: www.pantronic.no eller www.trumpf.com

For mer informasjon besøk: www.pantronic.no eller www.trumpf.com

For mer informasjon besøk: www.pantronic.no eller www.trumpf.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.171