23948sdkhjf

Har kun byttet skjærevæske en gang på 11 år

For 11 år siden valgte Raufoss Water & Gas AS å satse på sentralanlegg for skjærevæske. Den gang ble Blaser valgt som væskeleverandør. De har kun byttet skjærevæske en gang på 11 år.

For ti år siden investerte Raufoss Water & Gas AS, som produserer ISIFLO messingkoplinger, i et sentralsmøreanlegg for maskineringsavdelingen på Raufoss. Kanskje ikke så stor nyhet den gangen, selv om det fremdeles er få som har dette i dag, men man valgte en løsning som skulle vise seg å være stabil og forutsigbar, ikke minst på grunn av solid oppfølgingsarbeid av virksomhetens ansatte og leverandør av skjærevæske – Duroc Machine Tool.

Fordeler med sentralanlegg

Tanken rommer 18.000 liter og er fylt med spesialvæske for maskinering av messing. Det er installert et kjølesystem slik at skjærevæsken holder konstant 20 grader C.

- Det er flere fordeler med et sentralanlegg, blant annet har vi kun en kilde som leverer væske til alle maskinene, det vil si færre variabler og ting som kan gå galt. Vi får stabil kvalitet og rene dyser, forteller Svein Erik Furuseth, produksjonssjef hos Raufoss Water & Gas AS.

Kun ett bytte på ti år!

Selv om man har sentralanlegg krever det en del innsats for å holde kvaliteten og driften på topp.

- Vi har et tett samarbeid med Duroc Machine Tool som har en egen mann og varelager her på Raufoss. Vi tar jevnlige prøver som sendes for analyse til Blaser i Sveits, og vi får svar via Duroc som bistår oss når det er behov for det. Vi kjører et strengt kontrollregime og har full dokumentasjon på tilstand og tiltak. Resultatet er at vi har en svært stabil prosess, sier Furuseth.

Han mener satsingen på sentralanlegg er en fornuftig investering selv om prislappen der og da er stor. Det er også ganske mye som skal på plass når man går for sentralanlegg, ikke bare tanken, men også tilhørende infrastruktur, tilførsel til alle maskinene og mye montering.

- Da vi endelig fant tiden inne for å bytte skjærevæske hadde det altså gått hele ti år siden vi fylte tanken opp for første gang. Vi har spart mye på ikke ha separate anlegg på hver enkelt maskin, ikke bare arbeidstid, men minst like viktig for vår produktivitet. Våre erfaringer med sentralanlegg er meget gode, konkluderer Svein Erik Furuseth.

For mer informasjon besøk: www.isiflo.no eller www.Duroc.com/machinetool

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078