23948sdkhjf

Nok en stor maskin til GMV AS

Tross konjunktursvingningene. som har truffet oljebransjen så hardt det siste året, så har GMV AS, med gründer og eier Tor Ole Talgø i spissen, tro på fremtiden. - Vi må ikke bare sitte og vente på bedre tider, men satse på det vi har tro på, er Tor Ole's filosofi.

Det er spesielt i maskinering av større deler at GMV AS hadde mest å gjøre før nedgangen. Den store Ibarmia-maskinen bedriften fikk installert i fjor har fungert veldig bra, og da var valget av neste maskin lett. Fleksibiliteten med denne type maskin, samt muligheten for delt arbeidsrom var avgjørende.

- GMV er særdeles fornøyd med dreiefunskjon på maskinen, da Ibarmia opprinnelig er en maskinprodusent som særlig vektla fresekapasiteten. Det er gjort betydelig mer dreiing enn fresing i løpet av det siste året og stabiliteten på lange borstenger er langt over forventningene GMV hadde.
Tross bra dreiekapasitet på eksisterende maskin, så har GMV valgt enda kraftigere dreiespindler på den nye maskinen, uttaler Tor Ole.

Enda større kapasitet
Ett eksempel på stabiliteten er at etter 1 år med produksjon så viste geometrisk oppmåling at maskinen var nøyaktig lik som ved installasjonen, og dette er særdeles uvanlig nøyaktig, ifølge Tor Ole.

Forrige maskin gikk for å være veldig stor, men nå er den nye blitt enda større, med 100 mm større Y-akse (1100 mm) og 200 mm mer høyde (Z akse = 1300 mm). Innvendig dreiing med lange borstenger fra Sandvik på lengder opp til 1440 mm. Dreiekapasiteten på den vertikale møllen blir da på 1750 mm mot 1650 mm på den forrige maskinen.

Nøkkeldata for ny maskin:

Dreielengde / freselengde (X-akse): 6000 mm
Y- akse: 1100 mm
Z- akse: 1300 mm
Kapasitet brille: 800 mm
Horisontal dreiekapasitet (78kW): 835 mm
Vertikal dreiekapasitet (90kW): 1750 mm
Long Boring Bar kapasitet: opp til 1440 mm

Kaspo Maskin regner med at maskinen vil være operativ og klar til nye oppgaver for GMV's sine kunder fra uke 6.

For mer informasjon besøk: www.gmv.as eller www.kaspo.no eller www.ibarmia.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081