23948sdkhjf

Rett bruk av Edgecam kan gi store gevinster

I disse utfordrende tider mener Jærtek at det er viktig å se potensialet i riktig bruk av digitale verktøy for optimal maskinering. Derfor legger de ut på en «workshop-turne» for å fremme bruken av Edgecam.

Et trettitalls personer deltok på Jærteks Edgecamseminar som ble holdt hos Mekanisk Service Halden AS. De fremmøtte var representanter fra lokale og regionale bedrifter og skoler på Østlandet, samt fagfolk fra industrien og vertsbedriften.

Stor interesse

- Vi er svært glad over så stor interesse for initiativet, faktisk ble det over all forventning, sier Kristian Vold, seniorkonsulent på Edgecam hos Jærtek, og fortsetter:

- Dette er det første i en serie workshops vi vil gjennomføre rundt om i landet.

Under tittelen «CNC-optimalisering i praksis» kjørte Jærtek, i samarbeid med Ravema verktøy og Mekanisk Service Halden AS, en gjennomgang fra 3D-modell til dynamisk maskinering.

- Dette er en fin måte for oss å vise våre produkter i praksis, forteller Bjørn Kristoffersen, regionsjef for Hoffmann verktøy i Ravema AS.

Økt produktivitet

Deltakerne fikk innledningsvis en kort presentasjon av bedriftene Mekanisk Service Halden AS, Ravema verktøy og Jærtek. Deretter fulgte dagens hovedprosjekt:

Optimal CAD til produkt-prosess, med Ravema verktøy og

CAM fra Jærtek, med kompetanse og utstyr fra Mekanisk Service Halden AS.

Ravema presenterte verktøyteknologien bak dynamisk bearbeiding. Deretter ble det innføring i prosess og simulering i Edgecam og Vericut - program klart for maskin.

Etter kaffepause var det omvisning i verkstedet og kjøring av produkt i Mazak VTC800-30SR. Halvdagsseminaret ble avsluttet med fingermat og dialog mellom gjester, vertskap og leverandører.

- Ved optimal bruk av Edgecam og dynamisk fresing vil man kunne oppnå syklustider som er hele 30-80 prosent redusert i forhold til vanlig maskinering. I tillegg kan man regne med opptil fire ganger lengre verktøy-levetid, uttaler Kristian Vold hos Jærtek.

- Mekanisk Service Halden har benyttet Edgecam siden slutten av 1990-tallet og ser de opplagte fordelene CAM-systemet gir oss. Det gøy å vise oss frem i denne settingen, for deltakerne blir jo godt kjent med oss og ser med selvsyn hva vi får til, kommenterer Lars Ekhaug, CAM-ansvarlig hos Mekanisk Service Halden.

For mer informasjon besøk: www.jaertek.no eller www.mekservice.no eller www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081