23948sdkhjf

Gjør det lettere å levere til olje- og gassnæringen

NTI CADcenter og Norconsult Informasjonssystemers nye løsning gir nye muligheter og flere valg til ingeniører og arkitekter over hele verden. En ny programvare for konvertering mellom utviklings- og designsystemer sikrer at man i større grad kan bruke flere og mer funksjonsrike verktøy.

Alle som skal levere modeller, tegninger, modifikasjoner og beregninger til de store oljeselskapene på norsk sokkel må ha spesialprogramvaren AVEVA PDMS. Dette er blitt en standard for å bygge 3D-modeller av installasjoner i byggefase, ved endringer og oppgraderinger, og til drift- og vedlikehold.

Må ha spesialprogramvare

Et trekantsamarbeid mellom Norconsult Informasjonssystemer, NTI CADcenter og den globale programvarekjempen Autodesk forandrer dette. Nyheten ISY Plant for Autodesk Plant 3D gjør det mulig å importere en PDMS-modell med spesifikasjonsdata inn i Autodesk Plant 3D. Der kan ingeniørene modifisere og revidere modellen før endringene eksporteres tilbake til PDMS.

- De som vil levere til de store aktørene på norsk sokkel må ha spesialprogramvare som er kostbar og krevende å komme i gang med. Denne situasjonen kan ha hindret innovasjon, vært konkurransevridende og kostnadsdrivende, sier administrerende direktør i NTI CADcenter, Halvor Jensen. Hans selskap har eksklusive distribusjonsrettigheter til det nye verktøyet i Norden.

Rimeligere, raskere og bedre

Norconsult Informasjonssystemer har, i tett samarbeid med NTI CADcenter AS, over flere år utviklet en programvare som konverterer modelldata med spesifikasjoner fra proprietære systemer som AVEVA PDMS til Autodesk sine CAD-verktøy. Løsningene er nå klare for leveranse. Dermed kan små og store ingeniørselskaper velge programvare ut fra behov når de skal levere til aktører som Statoil og de andre store oljeselskapene. De fleste oppgaver innen nevnte område kan dermed gjøres rimeligere, raskere og bedre i et verktøy som AutoDesk Plant 3D. I tillegg er det enklere å få tak i kompetanse på Autodesk-løsninger.

- Kvaliteten går opp, prisen og omfanget går ned for både leverandør og bestiller, sier Jensen.

- Målet har vært å sikre at ingeniører og arkitekter over hele verden skal ha større valgfrihet i måten de ønsker å jobbe på, sier Ole Magne Kvindesland i Norconsult og legger til at han håper på global utbredelse for den nye ISY Plant løsningen

Flere fordeler

Autodesk er tett involvert i prosessen og svært entusiastiske for nyheten. De kan nå tilby de som tegner, beregner eller designer i de fleste bransjer både raskere og mer funksjonsrike arbeidsverktøy som sikrer høyere kvalitet på oppdragene.

- ISY Plant for Autodesk Plant 3D kan redusere kostnader i bransjer som for tiden snur på mange steiner for å tilpasse seg en ny økonomisk virkelighet. Kostnadene for programvare er svært høy, og begrenset tilgang på spesialkompetanse har drevet opp timepriser. Vårt verktøy sikrer at stadig flere kan klare seg med færre lisenser samtidig som modellene forblir i PDMS format. Særlig innen oppgaver som modifikasjon og vedlikehold finnes det mye spesialprogramvare som er nyere, som reduserer tidsbruken og er mer dynamisk og fleksibel enn bransjestandarden, sier Jensen.

- Det er et stort marked over hele verden som kan ha behov for en slik løsning, sier Kvindesland.

Slik fungerer det

Data leveres fra AVEVA PDMS i form av en modell som kan leses inn i Autodesk Plant 3D med alle spesifikasjoner. Dermed kan man tegne, konstruere, modifisere og designe i Autodesk før ferdig modell konverteres tilbake til en fullverdig PDMS-modell som kan leveres oppdragsgiver. Løsningen omfatter også ISY Plant Review, en AutoCAD-applikasjon som viser PDMS-hierarki og data i de konverterte filene som inngår i løsningen. Via ISY Plant Review kan man søke etter komponenter, listeegenskaper og styre hvilke deler av modellen man vil se.

For mer informasjon besøk: www.nois.no og www.nticad.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094