23948sdkhjf

Ny sponbryter gir flere alternativer og større nøyaktighet

Dormer Pramet har som mål å øke nøyaktigheten for boring med vendeskjærverktøy gjennom å lansere en ny mangesidet sponbryter.

SD-geometrien er egnet for bearbeiding av karbonstål av lav grad og mykt rustfritt stål, og støtter både Dormer Pramets SCET og XPET sortiment.

Større utvalg

SD (soft drilling) sponbryteren er utviklet spesielt for økt stabilitet og produktivitet ved boring av myke og langsponet material, der balansen hos skjærkreftene mellom skjærene er vanskelige å opprettholde.

Den nye sponbryteren er en av flere nye vendeskjærverktøy som Dormer Pramet lanserte før jul 2015. Sponbryterens positive geometri med stabilisator gir pålitelig sponevakuering, minimale vibrasjoner og lave skjærkrefter, noe som leder til en mindre støyende og mer stabil bearbeidingsprosess.

Dette tillegget til sortimentet innebærer at Dormer Pramet kan tilby et større utvalg av skjær når det kommer til sorter, geometrier og utførelser.

Den eksisterende UD (universal drilling) geometrien er egnet for bearbeiding av de fleste typer av

medium�? til høyfast stål, mens sortene D8345, D8330 o D9335 gir et antall muligheter for Dormer Pramets 800D line med 2D�?5D vendeskjærverktøy for boring.

Bedre stabilitet

- Et nøkkelbehov for all boring er eksakt hulltoleranse og jevnhet. Dette oppnås best når skjærkreftene på de indre og ytre skjærene er balansert. Men, skjærforholdene for begge skjærene er veldig ulike, sier Marcel Nunes, produktsjef for vendeskjærverktøy for boring hos Dormer Pramet, og fortsetter:

- Det ytre skjæret arbeider smidig ved maksimal hastighet, mens det indre skjæret må arbeide nærmere null i skjærhastighet, det skrur mer enn skjærer og holder for høyere trykkrefter. Hvis denne balansen mellom skjærene ikke kan opprettholdes, begynner borene å bevege seg og føres ut av spor. Dette resulterer i større vibrasjon og dårlig hullkvalitet, upålitelig sponevakuering og redusert verktøylevetid. Ved bearbeiding av myke og langsponet�? samt rustfritt stål blir balansen mellom skjærkreftene enda vanskeligere å opprettholde. Vår nye sponbryter er utviklet spesielt for å gi en bedre stabilitet og produktivitet ved boring i disse materialene, understreker Nunes.

For mer informasjon besøk: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234