23948sdkhjf

Nye høymatingsfreser i små dimensjoner

Kyocera lanserer MFH mini, det er en høymatingsfres i små dimensjoner 16-32 mm.

MFH mini er en utvidelse av MFH serien, som Kyocera lanserte i 2014 i dimensjon 25-40 mm for skaftfreser og 50-160 mm for dor monterte freser.

Dobbeltsidige skjær
Foruten små dimensjoner er den største fordelen ved denne fresen at vi har gjort plass til fire skjær på en Ø20 fres og fem skjær på en Ø25 fres. Det betyr at matingshastigheten kan økes betraktelig og dermed produktiviteten.
Kyocera’s MFH freser har dobbeltsidige skjær med positive skjærevinkler, som gjør sirkulær ramping, dykkfresing og lommefresing mulig.

Selv i Ø20 har man fire dobbeltsidige skjær til rådighet på Kyocera’s nye MFH mini høymatingsfres. Det øker matingshastighet og produktivitet.

Skjærene har en spesialutviklet konveks skjæreegg. Det gir en effektiv sponevakuering, så man både får en god overflatekvalitet og unngår sponklemming.

Reduserte skjærkrefter
Skjærenes spesielle design reduserer skjærekreftene når fresen går i inngrep på emnet, derfor kan de nye mini-fresene også anvendes i små CNC-maskiner.
Skjæret er konstruert med en konveks profil, som har en primær og sekundær skjærekant. Det er en av årsakene til at skjærekreftene blir betraktelig redusert når fresen går i inngrep. MFH mini har en konstant inngrepsvinkel på 12 grader. Det muliggjør både høy mating og bearbeiding med lange overheng med minimale vibrasjoner. Inngrepsvinkelen på 12 grader resulterer i at skjærekreftene er i aksial retning og dermed reduseres den radiale påvirkningen, som ofte er skyld i vibrasjoner.
Det nyutviklete skjæredesignet gir betraktelig lavere skjærekrefter enn et vanlig skjær. Det minimerer risikoen for vibrasjoner og gir en økt stand tid på grunn av en lavere varmeutvikling. Dermed er det mulig og fordelaktig å anvende MFH mini i mindre CNC-maskiner.

Les mer på: www.kyocera-unimerco.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094