23948sdkhjf

Stor suksess for Behringers HBE Dynamic serie

HBE Dynamic serien, som ble lansert i 2013, har vært en stor suksess for Behringer. Serien blir nå løftet inn i en helt ny liga når det gjelder ytelsesnivå og leveres med en rekke funksjoner som standard. De eksisterende modellene har nå fått selskap av to nye «storesøstre», HBE563A og HBE663A som ble lansert på Åpent Hus "World of Saws 2015".

HBE Dynamic serien løser stadig strengere krav i markedet om å være mer effektiv, mer økonomisk og mer presis.

Økt ytelse kombinert med redusert energiforbruk, mindre plassbehov uten å svekke arbeidstakernes sikkerhet eller evne til håndtering, dette var bare noen av kravene som lå til grunn under utviklingen av de nye sagene, forteller konsernsjef hos Behringer, Christian Behringer.

Siden Open House ble arrangert er den nye HBE Dynamic serien å få i de seks modelltypene 261A, 321A, 411A, 511A, 563A og 663A med tilsvarende sageområder.

Smarte funksjoner leveres som standard

HBE-serien leveres komplett med funksjoner utformet for å gi betydelig forbedret saging og pålitelighet som standard. AFC (Auto- mate- kontroll) er bare ett eksempel: Et datastyrt høyytelse sagetrykkontrollsystem leverer data for skjærehastighet og servoregulert mating. Dette gir en effektiv beskyttelse for verktøyet mot overbelastning.

- Med denne serien kan vi tilby våre kunder førsteklasses teknologi som ellers bare er tilgjengelig i high-performance sager, forklarer Behringer.

Imponerende økonomi og støysvak drift

Med en overlegen levetid mellom servicer som for eksempel godt over 400 kutt i 42CrMo4 dia 200 mm. materiale, har HBE321A Dynamic betydelig mer å tilby enn sammenlignbare sager, og den møter de mest utfordrende oppgaver uten å nøle, melder sagprodusenten. En solid sagramme laget av vibrasjonsdempende grått støpejern, og doble hjullager på løpehjulene, jobber sammen for å sikre stillegående drift og høy skjærepresisjon.

Forsøk bekrefter 30 prosent økt levetid for båndsagsbladet, pluss synlig bedre snittflatekvalitet, i følge Behringer. Den svake helningen på båndhjulene bidrar til å forlenge levetiden på båndsagsbladet gjennom å minske tretthet påført av syklisk bøying.

Minimal reststykkelengde med optimal innfesting

Med tanke på de stigende prisene på materialer er det å oppnå minst mulig reststykkelengder en stor fordel. For å oppnå dette er det viktig ikke å inngå kompromisser med innfestingssikkerheten og HBE Dynamic serien fra Behringer kommer med en dobbel stikke som standard. Desto mindre bevegelse som oppstår under saging, jo bedre innretting og vinkelnøyaktighet. Jevnere klem også betyr mer presis kutt.

Kompromissløs energieffektivitet

Ressursbesparende produksjon, bærekraft og energieffektivisering er tidens tema.

De stigende energikostnadene får produsentene til å revurdere sine eksisterende prosesser og gjøre bruk av teknologiske nyvinninger for å utvikle nye løsninger som gir høyere produksjon med et lavere energiforbruk.

- Med den nye HBE Dynamic-serien har vi bevist at energieffektivitet og kraftig hydraulikk ikke er en selvmotsigelse, forklarer Christian Behringer.

Bruk av moderne frekvensstyrte drivsystemer fra anerkjente produsenter og giring spesifisert for formålet betyr at bare det å spesifisere kW-effekten på en motor langt fra gir noen garanti for høy skjæreytelse i dag.

På for eksempel HBE261A Dynamic, med en sagmotor på bare 2,6 kW, klares en høy gjennomstrømning med et minimalt energiforbruk, noe som gir en effektiv produksjon.

HBE Dynamic matestikka er utformet i en robust portal versjon og montert med flytende lager. Den beveger seg langs en lukket rullebane, en viktig fordel ved kortere kutt. Nytt omtak er bare nødvendig på denne maskinen etter 600 millimeters skjærelengde og dette sparer verdifull tid.

Utprøvd pålitelighet

Senkning av sagrammen før saging utføres i HBE Dynamic-sagen ved hjelp av en velprøvd teknologi som sikrer den høyeste prosesspålitelighet. I stedet for en elektronisk sensor eller manuell inntasting av høydeinformasjonen blir høyden justert av en mekanisk T-profil som stopper den hurtige senkebevegelsen så snart den registrerer øvre kant av materialet. Pålitelighet av sageprosessen ble gitt førsteprioritet av ingeniørene under utvikling av sagen. Disse maskinene er ofte automatisert og helt avhengige av garantert feilfri drift ved drift uten tilsyn.

Risikofri avhending av spon

Ettersom et grundig gjennomtenkt sponavhentingssystem er avgjørende, for å få spon videre fra sagingen, er dette aspektet tatt hensyn til fra starten av designfasen av HBE Dynamic-serien. Traktformet maskinbunn gir god tilgang til renhold og vedlikehold. For mest mulig effektiv rengjøring av sagbladet, er HBE Dynamic utrustet med elektrisk drevne doble sponbørster som fjerner spon fra sagbåndet samtidig som sagingen pågår. Et hurtigskiftesystem gjør at børstene raskt kan byttes uten overdreven tap av tid.

Funksjonalitet og design

Siden maskinen er helt lukket er den ikke bare er i samsvar med gjeldende EU-direktiver, men tar også hensyn til økende krav om brukervennlig design, sikkerhet og miljøvern.

- Fordelene er åpenbare, ingen forurensning av arbeidsmiljøet, redusert støy og optimal innsikt inn i maskinen gjennom det sjenerøst dimensjonerte visningsvinduet, konkluderer Behringer.

Les mer om Behringer sager på: www.lvdsn.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205