23948sdkhjf

Generere dokumentpakke på 7000 sider? – Vent π minutter…

Det er høye krav til dokumentasjon innen verksted- og offshoreindustrien. Dette er et tid- og kostnadskrevende arbeid som det er mulig å gjøre mer effektivt. Selskapet Theta Development as tilbyr løsninger som kan spare kundene mye tid og kostnader.

HADocs (Handling Automation of Documents), tidligere DelfiCert, er programvare med røtter tilbake til 1999, og er spesiallaget for å håndtere dokumenter mye brukt i verksted- og offshoreindustrien. Produktet er i dag i bruk hos flere store nordiske stålgrossister. Disse har i flere år sett store effektiviseringsgevinster ved å bruke HADocs til å håndtere sine materialsertifikater.

Omstendelig papirarbeid

- Vi i Theta Development as, har i vårt salgsarbeid sett og hørt mye om hva selskaper i industrien i dag bruker mye tid på, utover håndtering av materialsertifikater. Vi har derfor de siste par årene brukt mye tid på å utvide vårt produkt til å effektivisere flere av disse prosessene for å gjøre HADocs til et aktuelt produkt for flere bransjer, uttaler Vidar Lund, daglig leder og senior utvikler i Theta Development as, og fortsetter:

- Vi har spesielt fokusert på prosesser rundt det å lage store dokumentasjonspakker med ulike innholdsfortegnelser, slik som MRBer (Manufacturing Record Books). Det noen bedrifter har fortalt oss at er deres mest effektive arbeidsflyt for å lage disse, er å skrive ut forrige utgave av den, deretter bytte ut de papirarkene det har vært endringer på, for til slutt å skanne disse inn igjen til PDF. Endringer i innholdsfortegnelser blir håndtert med korrekturlakk og kulepenn. Dette gjøres hver gang de utfører en vedlikeholdsjobb eller en klassing.

7000 sider på π minutter

En av Theta Developments eksisterende kunder, Norwegian Piping (NP), opplyste at de brukte to til tre dagsverk på å slå sammen 20-30 dokumenter til en MRB på 2-300 sider. De brukte da en kombinasjon av flere programmer for å lage innholdsfortegnelser, sy sammen den endelige PDFen, og å legge til bokmerker for hvert enkelt dokument.

- NP fikk en tidlig versjon av vår nye modul i mai 2015. Kjetil Jondahl (Technical Manager – NP) omfavnet fort mulighetene som lå i den nye funksjonaliteten. En av de festligere telefonsamtalene Vidar Lund (CEO og Senior utvikler – Theta Development) som utvikler har hatt med en kunde som hørtes oppriktig sjokkert ut, gikk omtrent slik, forteller Vidar Lund:

Kjetil: «Sitter du? Jeg har generert en MRB på over 7000 sider…»

Vidar: «Kult! Hvor lang tid brukte du på den?»

Kjetil: «3 minutter og 14 sekunder…»

Vidar: «π (pi) minutter? Kult!»

Store tidsgevinster

- Funksjonaliteten fra vår side har vært fokusert på å lage et system for dokument- og revisjonsstyring, generering av dokumenter og sporing av hvilke revisjoner som har blitt sendt hvor og når. Norwegian Piping har benyttet dette, og i tillegg har Kjetil siden oppdaget stadig nye oppgaver der de kan effektivisere jobber der de tidligere har brukt mye tid på manuelt arbeid, slik som å lage eksempelvis Compliance-dokumenter og PMI-rapporter, forteller Lund, og fortsetter:

- Kjetil og hans team i NP har virkelig pushet grensene for hva vi trodde ville være mulig å få til. Det mest ekstreme dokumentet de har laget var en MRB for Ichtys FPSO-en, der de har hatt hele bulk piping-leveransen. Her laget de en MRB på 269.176 sider, en enkelt PDF på 90,3 GB. I og med at det kun tok to timer å generere denne, var det ikke en stor bekymring å lage en ny utgave når deres kunde etterlyste mer detaljer i innholdsfortegnelsen over materialsertifikatene.

For mer informasjon besøk: www.hadocs.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141