23948sdkhjf

En Fres - fem bruksområder

For kunder med stadig skiftende verktøykrav, samt høye krav til fleksibilitet ved bearbeiding, har Gühring utviklet en ny pinnefres kalt RF100 Diver. RF100 Diver skal gi kunden ett verktøy med svært gode egenskaper til fem forskjellige typer bearbeiding; boring, ramping, sporfresing, grov og finbearbeiding.

I tillegg til sin allsidighet har RF100 Diver også eksepsjonelle skjæreverdier som er godt dokumentert, i følge produsenten. I tillegg setter RF 100 Diver nye standarder for ramping, og en rampevinkel på opptil 45 grader er mulig.

Kan bore i alle diametre

Men inntil nå har den maksimale rampevinkelen vært 15 grader. Når konkurrenter tidligere kunne oppnå en maksimal rampevinkel på 8 – 15 grader så oppnår RF100 Diver nå en rampevinkel på 45 grader. Takket være denne unike funksjonen kan RF100 Diver på en svært kort avstand frese ned til dybde (1xD) og få en smidig overgang til sporfresing eller lommefresing. Den optimale skjæregggeometrien muliggjør, i følge produsenten, også en svært god sponevakuering hvilket igjen gir høyere prosessikkerhet.

RAMPING

Bearbeiding av CrMo4

a = 12 mm

a = 11.7 mm

v = 200 m/min

v = 1200 mm/min

Rampevinkel = 30 grader

Ved boring viser RF100 Diver sine beste egenskaper ved boredybder opp til 2xD. RF100 Diver er egnet som et forboringsverktøy ved brotsjing, boring, pluss eventuell sirkelfresing til ønsket diameter. Et separat pilotverktøy er ikke lenger nødvendig siden Diver kan bore og pilotbore i alle diametre, på både buede og skråstilte flater.

BORING

Bearbeiding av støpejern

a = 12 mm

a = 12 mm

v = 240 m/min

v = 800 mm/min

Forebygger og forhindrer vibrasjoner

Maksimal mating er nå mulig ved sporfresing, og dette gjelder også ved ramping. Andre positive egenskaper som RF100 Diver har er muligheten til høy sponavvirking, samt at den kan arbeide som underdimensjonert presisjonsfres. Til tross for høy matehastighet så har RF100 Diver en meget god funksjonalitet og prosesstabilitet.

En velfungerende prosess oppnås gjennom de differensierte spiralvinklene på 36 / 38 grader. Dette forebygger og forhindrer vibrasjoner og skaper en vibrasjonsfri drift med høy mating, samtidig som den forhindrer såkalt "korketrekkereffekt" under freseprosessen. Med reduserte vibrasjoner tillates en høyere skjæredata som gir en høyere sponfjerning.

SPORFRESING

Tørr bearbeiding av stål 42CrMo4

a = 12 mm

a = 11.7 mm

v = 240 m/min

v = 1800 mm/min

Sponvolum Q = 252 cm/min

Høye skjæreparameter

Ved grovbearbeiding i stål kan RF100 Diver oppnå dobbel skjærehastighet i forhold til det som ellers er mulig, og ved finfresing kan den forlenge verktøyets levetid med opp til 100 prosent, hevder produsenten. Den innovative geometrien reduserer kravet til maskinens effekt sammenlignet med tradisjonelle freser noe som igjen betyr at RF100 Diver kan arbeide under ustabile forhold og i svakere maskiner. Ved finfresing oppnås høye skjæreparametre i både legert og herdet stål.

HPC-GROVBEARBEIDING

Bearbeiding av stål 42CrMo4

a = 24 mm

a = 3 mm

v = 280 m/min

v = 3050 mm/min

Sponvolum Q = 219 cm/min

For mer informasjon besøk: www.ege.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.082