23948sdkhjf

Viser spennende sagnyheter

Når Wire & Tube arrangeres i Düsseldorf den 4 til 8. april stiller Behringer og Behringer Eisele ut rykende ferske nyheter på sin stand. Blant annet vil de vise den helt nye HBM500SC som setter en ny standard når det gjelder skjærehastighet.

Nøkkelbedrifter verden over opplever en stadig økende etterspørsel etter store mengder av støpegods og varmebehandlet stål (16MnCr5 og 42CrMo4), og stålleverandører har tilpasset seg den økte etterspørselen. Maskinprodusentene er derfor nødt til å tilby sager som gir økonomisk maskinering av denne typen materiale.

Ny standard

- Behringer har i flere år møtt denne utfordringen, og revolusjonerte båndsagene gjennom å øke produksjonskapasiteten, livslengden til sagbladene og gitt store materielle besparelser med sin Speed Cutting Teknologi (SC Technology). Speed Cutting Teknologien representerer et kvantesprang innen sagteknologi, forklarer administrerende direktør i Behringer, Christian Behringer.

Den nye sagen er resultatet av en vellykket symbiose av innovativ maskinteknikk, nyutviklede verktøy og den skal sette en helt ny standard når det gjelder hastighet.

Økt kapasitet

Sagen bruker et meget tynt standard sagblad som bare er 1,1 mm i tykkelse og 67 mm i høyde. Den minimale tykkelsen på sagbladet reduserer skjærekreftene som kreves per tann, og det betydelig smalere skjærekuttet sparer materiale, spesielt i forhold til konvensjonelle store sirkelsaganlegg.

Det avgjørende for en slik høyytelsessag er stabiliteten på hele saganlegget. Behringer produserer derfor alle essensielle deler i vibrasjonsdempende grått støpejern.

- Ved å bruke servoteknologi for å kontrollere matingen av sagen sikres sagbladet fra overbelastning. Økonomisk drift er i stor grad avhengig av levetiden til verktøyet. Spesielle båndguider og et egnet kjølevæskesystem gir en betydelig forskjell her, noe som betyr at hastighet og kostnadseffektivitet ikke lenger er motstridende målsettinger. Imponerende bevis på de viktigste forbedringene er en økt kapasitet på sagen, samt økt levetid på sagbladene. Forbedringer som for kort tid siden var utenkelige, sier Behringer.

Leverer hele spekteret

Å utnytte hele potensialet som SC-teknologien tilbyr stiller strenge krav til maskinoppsettet, spesielt graden av automatisering. Behringer leverer individuelt skreddersydde løsninger for å dekke dette behovet. Maskinprodusenten leverer hele spekteret av helautomatiske mate- og lastesystemer, rullebaner og tverrgående transportsystemer, samt anlegg for å knytte HBM-SC til ulike lagersystemer - alt fra en enkelt kilde. Behringers utviklingsavdeling er fullt i stand til å skape optimale løsninger for å løse kundens individuelle behov. Siden alle komponentene kan integreres og knyttes til styresystemet, strekker SC-teknologien seg langt utover kun sageprosessen.

Bredt bruksområde

En annen viktig nyhet som vil vises på Wire & Tube er HCS 150 E fra Behringer Eisele. HCS 150 E er et kompakt sagsystem bestående av en høyytelses sirkelsag egnet for solide materialer og rør opptil en diameter på 150 millimeter, samt et lastemagasin for runde materialer og valgfrie rektangulære profiler. Den dekker et bredt industrielt bruksområde til en fornuftig pris, i følge produsenten. HCS 150 E er det første skrittet mot den øvre klassen av høyytelses sagteknologi.

- Modellen har kun de beste komponenter og de tekniske finesser som forventes av Behringer Eisele sirkelsager. Påliteligheten bidrar til lønnsomme sageprosesser helt fra starten. Vedlikeholdet er enkelt og brukeren har god tilgjengelighet på hele maskinen. Store vinduer på to sider gir et godt innsyn på skjæreprosessen, og verktøyskiftedører vendt mot brukeren gjør det enkelt med rengjøring og vedlikehold av maskinen, understreker Behringer.

For mer informasjon besøk: www.lvdsn.no eller besøk Hall 6, stand E22 på Wire & Tube i Düsseldorf.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.225