23948sdkhjf

Energibesparende og miljøvennlig kantpresse

Enkel betjening og god energiutnyttelse var noen av kravene IV Produkt AB forventet av sin nye kantpresse.

IV Produkt AB, som ble startet 1969, er produsent av energieffektive og miljøriktige luftbehandlingsaggregat. Produksjonen skjer i Växjö, midt i hjertet av Småland, Sverige. Selskapet er privateid, hvilket fordrer lønnsomhet og langsiktighet. I dag har man 230 ansatte og omsetter for 600 mill SEK.

Oppfyller krav

IV Produkt har høye krav til finurlighet, når man utvikler nye produkter og produksjonsmåter. Alt dette for at de sammen skal kunne verne om miljøet og jordens ressurser.

Patrik G. Johansson, som er produksjonssjef på IV Produkt, forteller hvordan de tenkte før investeringen:

- Vi hadde et antall krav når vi begynte å kikke på en ny kantpresse. Den skulle være enkel å jobbe med, lett for operatørene å lære seg og kunne tas i bruk raskt. At den videre også var energieffektiv var jo så klart et stort pluss. Da vi ble presentert for SafanDarley E-Brake, syntes vi at den oppfylte alle våre krav. Installasjon og opplæring på maskinen har også fungert veldig bra. Rickard Åqvist, servicetekniker hos Din Maskin, holdt i opplæringen hos oss og han skjøtte det veldig bra, sier Johansson.

Lavt energibruk

Den servoelektriske kantpressen, E-Brake, som IV Produkt nå har kjøpt er en 100 tonns, tre meters maskin. E-Brake finnes i tonnasje fra 35 til 300 tonn og med presslengder fra 1250–4000 mm.

Programmeringssystemet er enkelt og brukervennlig. Maskinen er utstyrt med linjærskalaer for høy nøyaktighet, har lavt lydnivå og lavt energiforbruk. Returslaget utføres med sikkerhetsfjærer som garanterer at bommen går tilbake også ved strømbrudd. E-brake kan aldri, i følge produsenten, gi noen oljelekkasje.

For ytterligere informasjon besøk: www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063