23948sdkhjf

Daloc med helautomatisk produksjonslinje fra Salvagnini

Økt produktivitet og helautomatiske prosesser er det Daloc AB søker når de investerer i en ny produksjonslinje fra Salvagnini.

- Da vi skulle erstatte en eldre maskin for produksjon av stansete deler fra coil, samt manuell knekking av terskler og karmer, men også andre detaljer, falt valget på Salvagninis produksjonslinje med stanse- og kappesenter i kombinasjon med RoboFormer, (robotisert kantpresse), som vi har erfaring med fra før, sier Per Ove Gunnarsson, teknisk rådgiver hos Daloc. Sammen med Björn Ahlqvist, adm. direktør i Salvagnini Scandinavia AB har de drevet frem dette prosjektet.

Forsprang med Salvagnini
Daloc er en av Nordens ledende produsenter og tjenesteleverandører av løsninger der det kreves sikre dører. Det er et veletablert svensk industrikonsern med sete i Töreboda som leverer funksjonelle brann-, lyd- og sikkerhetsdører for såvel privat som offentlig miljø.

- Hos Daloc opplever vi en stadig økende etterspørsel av våre dører. I tråd med selskapets mål stiller dette høyere krav til korte produksjonstider av kompletterende produkter i vårt sortiment. Derfor øker vi nå vår produksjonskapasitet, og da falt valget på nok en produksjonslinje fra Salvagnini. Vår erfaring av fleksibilitet, teknologi, ekspertise og totaløkonomi i Salvagninis anlegg gir Daloc fortsatt forsprang på markedet, fortsetter Per Ove Gunnarsson.

�?Blandet�? kjøring
Det nye anlegget er, som tidligere anlegg, direkte koblet mot Dalocs forretningssystem. Det har et lagersystem der ulike materialer og plateformater lagres. Lagerdelen er direktekoblet til systemet og forsyner produksjonslinjen med tynnplater for Dalocs kundeordrestyrte produksjon.
- Salvagnini har satset på automatisk generering av styreprogrammene og det gjelder for både detaljprogram, nestingprogram og produksjonsliste, som muliggjør at man kan blande sammen ulike detaljer i samme kjøring, avslutter Gunnarsson.

Slik virker det

Salvagninis S4 stanse- og kappemaskin er plassert i linje med lagerdelen. Den har sitt unike �?Multi�? verktøyhode, der hvert verktøy kan aktiveres uten vekslingstid, og som stanser frem det valgte emnet, samt i kombinasjon med den innebygde vinkelsaksen som trimmer det til rett format.
Etter stansing av emnet, mates emnet helt automatisk videre til en robotisert B3 220 tonn, den helt nyutviklete kantpressen med �?Kers�?-teknikk fra Salvagnini, der knekking av emnet skjer helt automatisk, for siden å stables.

Man har også mulighet til helt automatisk å mellomstable stansete emner fra S4 for senere bearbeiding.

Anlegget er under installasjon og tas som helhet i drift i løpet av mars måned.

For mer informasjon se: www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219