23948sdkhjf

Strukturplast tar opp kampen mot stål

Etter mange år med materialutvikling, delvis støttet av Innovasjon Norge, bidrar Strukturplast AS nesten hver dag med å skape nye innovative produkter. En av nyvinningene som Strukturplast lanserte i fjor høst var en rørkause i plast.

Rørkauser blir brukt som beskyttelse på for eksempel trosser, og kan bli utsatt for store ødeleggende krefter. Det er derfor ikke hvilken som helst plast som kan benyttes til slike formål. Strukturplast har fått SINTEF til å dokumentere at deres plast, NORSelast, er en av verdens sterkeste i sitt slag. De holder nå på med å få NORSelast-kausa sertifisert, og Strukturplast har store forventninger til dette produktet.

Kan bli ny standard

- Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra markedet. Vi tilbyr med dette produktet en slitesterk kause som kan øke levetiden på fortøyningsutstyr og omkringliggende utstyr, i tillegg til at personellsikkerheten er bedre enn med tradisjonelle rørkauser i stål. Vi ser ikke vekk fra at dette produktet kan bli den nye standarden etter hvert, sier Frode Lindvik, daglig leder i Strukturplast AS.

Materialet for fremtiden

Kauser produsert i stål kan ofte ødelegge utstyr i omgivelsene, korrodere eller slite på trossa. Beskyttelsesegenskapene til NORSelast løser disse problemene, mener Strukturplast.
- NORSelast har egenskaper skreddersydd til maritime omgivelser og tåler
ekstreme påkjenninger. Vi er stolte av å presentere et av markedets beste
polyuretan med rivestyrke opptil 50 MPa. NORSelast har samtidig elastiske egenskaper, også i lave temperaturer og lar seg lite påvirke av saltvann. NORSelast har, i følge Strukturplast, en estimert levetid på 50-70 år.

For mer informasjon besøk: www.strukturplast.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079