23948sdkhjf

Wexiödisk investerer i robotcelle

Verktøyvekslingen på roboten ble utslagsgivende for at maskinvalget falt på Starmatik og SafanDarley.

Det Smålandsbaserte selskapet Wexiödisk startet opp i 1972 og produserer oppvaskmaskiner for storkjøkken og restauranter. Med sine innovative produkter av høyeste kvalitet har man i dag nådd en omsetning på 300 millioner SEK og har kunder stort sett over hele verden. Wexiödisk inngår i den italienske Aligruppen, er markedsledende i Norden og har et bredt distribusjonsnett og et godt ettermarked.

God verktøyveksling

All utvikling og produksjon av oppvaskmaskiner skjer i Växjö.

- Det er viktig at vi har kontroll på hele prosessen. Det gir oss større fleksibilitet og vi kan møte våre kunders krav om kortere leveringstider, sier selskapets daglige leder Magnus Titusson, og fortsetter: - Det gjelder også at vi effektiviserer og hele tiden arbeider mot forbedringsmål i produksjonen.

Nå har selskapet investert i en ny effektiv kantrobotcelle fra Din Maskin i Värnamo AB.

- Det var verktøyvekslingen på roboten som gjorde at vi bestemte oss for Starmatik og SafanDarley, sier Roger Fransson, produksjonsteknikker på Wexiödisk, og legger til: - Ettersom vi nesten bare kjører korte serier, var dette vårt krav og Din Maskin var den eneste leverandøren som kunne tilgodese dette. Vi trengte også både en stor robot og kantpresse, avslutter Roger.

God utnyttelse av robotcellen

Robotcellen fra Starmatik består av en 80 kg Fanuc robot og en SafanDarley hydraulisk kantpresse på 175 tonn med CNC-styrt 6-akslet bakre anslag, integrert omslagsfunksjon i kantpressens arbeidsbord og en arbeidslengde på 3600 mm. Roboten er plassert på en 10 meter lang skinne, hvilket gir optimal tilgjengelighet ved knekking og større mulighet for fleksibel stabling. Cellen har automatisk griper- og verktøyveksling. Gripermagasinet har plass for åtte gripere og verktøymagasinet plass for 35 meter kantpresseverktøy.

Fordelen med automatisk griper- og verktøyveksling er blant annet at man får en bedre utnyttelse av cellen med raske omstillinger av verktøy og griper selv om man kjører korte serier. Omstilling mellom jobber som er opplagt i arbeidskøen og håndteres av cellekontrollen �?Workcell Supervisor�?, tar oftest ikke mer enn noen minutter.

For mer informasjon besøk: www.wexiodisk.com/sv eller www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078