23948sdkhjf

Temakveld 3D-print og Optimal Design

Norsk forening for Stålkonstruksjoner og Norsk Stålforbund inviterer alle medlemmer og andre interesserte til temakveld hos EDRMedeso i Sandvika. Dette er en videre oppfølging av dette temaet fra tidligere Temakvelder om dette i 2014 og 2015.

Utviklingen innen printer teknologi har utviklet seg meget raskt i verden i dag, og gjør det i dag mulig å printe ut fysiske volum elementer i forskjellige materialer. Det brukes store ressurser ute i verden på dette området, og i Nederland har man blant annet et prosjekt hvor det bygges et kanalhus bygget opp av 3D printede elementer, og nå er en bro i full skala under bygging. Det som unikt er at broen printes på stedet (in-situ).

På denne temakvelden vil vi fokusere på anvendelsesmulighetene og framstilling av stål- og metallprodukter med bruk av 3D printer teknologi og også kobling til strukturanalyser.

Topologisk optimering betyr at man matematisk beregner den optimale formen til en komponent, for en gitt kombinasjon av lasttilfeller og grensebetingelser. Ved denne type optimering er man ikke nødt til å velge et sett med forhåndsdefinerte parametere før analysene starter, det gjøres en slags «fri form» optimering. Tidligere har det vært utfordrende å produsere de resulterende geometriene fra denne typen optimering, men med 3D-printingteknologi, så har man ikke lenger dette hinderet.

Til slutt vil vi vise en kobling, mellom ANSYS og SAP2000, som er utviklet av EDRMedeso. Med denne koblingen så kan man nå gjøre både globale- og lokale strukturanalyser på en plattform. Alt basert på en og samme CAD geometri.

Program

16.00 Mat

17.00 Velkomst

17.15 Framstilling av stålprodukter med bruk av 3D printer teknologi
ved Christian Watne, Subsea 7 Norway AS

17.45 ANSYS Topology Optimization
ved Frode Halvorsen, EDRMedeso

18.15 Pause

18.30 3D-print i metall
ved Eivin Strømland, Promet AS

19.00 Integrasjon av programvare
ved Øystein Flakk, EDRMedeso

19.30 Slutt

Praktiske opplysninger:

Tid: Onsdag 11. mai 2016, kl. 16.00 – 19.30

Sted: EDRMedeso, Leif Tronstads plass 4,1337 Sandvika (se kart nedenfor).

Kontaktperson: Marcus.rodriguez@edrmedeso.com

Avgift:

Gratis for medlemmer av Norsk Forening for Stålkonstruksjoner og Norsk Stålforbund.

Ikke-medlemmer kr. 500,-

Påmelding:

Påmeldingsfrist mandag 9. mai.

Adm:
NFS´ sekretariat
Norsk Stålforbund
Tlf.: 410 21 598
E-post: post@stalforbund.com

For påmelding klikk HER

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109