23948sdkhjf

Mangesidighet – stikkordet for Dormers fresefamilier

Dormer Pramets fokus er å utruste kundene med verktøy som har et så bredt bruksområde som mulig.

Et typisk eksempel på dette er selskapets solide freseprogram der man finner verktøy for alle de vanligste freseoperasjonene, eksempelvis sporfresing, valsefresing, planfresing, ramping og kopifresing i en mengde ulike materialtyper.

Bredt bruksområde

S800- og S900-familiene i Dormers program har i mange år vært pålitelige og konkurransedyktige alternative vanlige freseapplikasjoner. Freseseriene finns med ulike skaftutførelser, sporformer og belegg, som eksempelvis en mengde skjærlengdealternativer.

Begge sortene har hjørnefaser og modifiserte endeskjærgeometrier for et bredt anvendelsesområde og materialer.

Mer effektiv

Dormer har nylig lagt til mer enn 40 nya solide fresetyper til sitt produktprogram. Takket være dette dekker man inn ytterligere bruksområder som eksempelvis grovfresing, superfin fresing, dypfresing, samt også freser for spesifikke materialer.

S2XX og S7XX-familiene utgjør en stor del av det nye hardmetallprogrammet.

Dormers S7XX-program øker multimaterialfresene, mens S2XX-serien utvider tilbudet av freser for materialer som er vanskelige å bearbeide.

Blant S7XX-fresene finnes eksempelvis fresetyper med differensialdelte skjær som valgmulighet. Disse klarer å avvirke klart mer effektivt uten forstyrrende vibrasjoner og ulyd.

Gode på dypfresing

Freseprogrammet tilbyr et stort antall diameter, fra korte til ekstra lange skjærlengder, ulike antall spor, hjørneradier og fullradier, spondelende og slette samt diverse slitesterke belegg.

Dormer har dessuten introdusert de nye S713 og S716. Disse fresene har, som S710, rette hjørner, det vil si uten fas. Fresene er tre respektive fire skjær og er til bruk for både grov- og finfresing.

S2XX-familien har alle fordeler som S7XX-familien har som fordel at de også finnes med ulike typer av midje for å kunne rekke inn lengre ved dypfresing. Dessuten finnes flerskjærfreser for finfresing i høyfaste stål og andre materialer som er vanskelig å bearbeide.

For mer informasjon besøk: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063