23948sdkhjf

Tungaloy Scandinavia med eget diskusjonsforum

Tungaloy Scandinavia jobber på tvers av landegrensene for å utveksle viktig erfaring og se kundenes utfordringer med nye øyne. Derfor samlet verktøyprodusenten nylig sine teknikere og salgsrepresentanter til diskusjonsforum.

Dagens produksjonsprosesser innen verkstedindustrien er vanskelige og komplekse, og fremtiden er svært utfordrende. Produkt- og teknologiutvikling går fremover hver eneste dag.

Industriens verktøyleverandører legger mer tid og energi i å løse skjærtekniske bearbeidingsproblemer enn noen gang tidligere. Å møtes i to dager for å dele erfaringer og kunnskap med hverandre som teknikere, men også for å dele erfaringer mellom landenes ulike tenkemåter og filosofier, kan gi og gir svar på ulike tekniske problemer. Denne måten å møtes på og å diskutere hvor forskjellig man løser problemer i de forskjellige land og hos den enkelte, åpner for mange nye muligheter til å hjelpe kundene med å forbedre deres produktivitet.

Viktig erfaring

- Ny teknikk og nye verktøyløsninger hjelper oss daglig i å løse problemer for våre kunder, men det handler også mye om hvordan våre tekniske verktøyselgere løser sine arbeidsoppgaver ute i feltet i sitt daglige arbeid. Her kan vi i Tungaloy Skandinavia hjelpe hverandre med spesifikke kundeprosjekt som man har jobbet med i forskjellige land og erfaringer fra forskjellige industrier. Den erfaring som våre medarbeidere tilegner seg er uhyre viktig, og kan vi skape et forum hvor all den skjæretekniske kunnskapen kan deles internt så er dette veldig bra, forklarer Jan Hjelseth, administrerende direktør hos Tungaloy Scandinavia.

Lære av hverandre

- Vi diskuterer ulike kundeprosjekter, hva vi har testet i løpet av året og deler erfaringer. Dette er andre gangen vi arrangerer dette forumet, og erfaringen tilsier at dette er noe vi burde gjøre oftere. Det handler om tid og muligheter til å møtes, men min oppfatning er at dette bør prioriteres. Veldig mange har lært mye nytt og mye interessant blir forklart og lært bort. Mange får rene aha-opplevelsen når man endelig får lære en måte å løse et problem på som en annen tekniker i organisasjonen har funnet en tilfredsstillende løsning på. I forumet finnes det teknikere med 15 til 20 års erfaringer med verktøy fra japanske Tungaloy, og disse erfaringene er vel verdt å ta vare på, uttaler Stefan Matz som har arbeidet hos Tungaloy Scandinavia i fire år.

Må beholde jobbene hjemme

- Det er ofte forskjelligheter mellom ulike lands industri når det gjelder hvordan man tenker maskinering, og dette diskuterer vi i forumet. Samtidig er det også forskjeller i hvilke produkter som lages og i hvilke materialer det er vanlig å jobbe med. Finland har mye tung industri hvor man bearbeider varmebestandige materialer og materialer som er vanskelige å maskinere. I Norge bearbeides det generelt mye i rustfrie Duplex- materialer til olje- og gassindustrien, mens det i Sverige er hel del produksjon mot bilindustrien og dermed mye seriebearbeiding i forskjellige stålsorter som gjør at det er stort fokus på verktøyets livslengde og optimering av skjærehastigheten på verktøyet, forklarer Hjelseth.

Høy produktivitet innen industrien er svært viktig for å beholde jobbene på det nordiske markedet, og klarer vi ikke det så vil utflagging av jobber til lavkostland være resultatet, konstaterer Jan Hjelseth.

For mer informasjon se: www.tungaloy.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064