23948sdkhjf

Baastad Mekaniske investerer i nye Durma-maskiner

Bedriften Baastad Mekaniske AS opplever økende oppdragsmengder, og har nylig investert i nytt bygg og to nye Durma-maskiner på verkstedet.

- Vi har akkurat flyttet inn i våre nye lyse verkstedlokaler, og er nå klare til å ta unna den stadig økende oppdragsmengden vi har, forteller daglig leder ved Baastad Mekaniske, Kjetil Myhrvold, og fortsetter:

- Det er spennende tider for vår bedrift, og vi satser stort på å tilfredsstille den stadig økende ordremengden. Malingen på gulvet hadde knapt rukket å tørke i våre nye lokaler, da våre to nye maskiner fra Durma ble installert. De nye maskinene vil gjøre det enklere for oss å ta på oss større oppdrag, og kanskje også en annen type oppdrag enn det vi tidligere har kunnet takke ja til, forklarer Myhrvold.

Tar flere oppdrag

Baastad Mekaniske har sitt geografiske arbeidsområde på det sentrale Østlandet, og er i dag seks medarbeidere med høy kompetanse innen sine fagområder. Bedriften produserer trapper, porter, rekkverk, mindre stålkonstruksjoner, og skreddersyr rullestolramper til offentlige bygg og private boliger.

- Vi produserer i ulike materialer som blant annet stål, rustfritt, syrefast, aluminium og glass. For oss er det svært viktig å være fleksible, og når vi nå har satset på nye maskiner, så har dette også vært vektlagt. Vår nye Durma kantpresse er av typen AD-R 30220, og det er en maskin som dekker våre behov på en veldig god måte. Vi har en plan om å ta på oss flere oppdrag som innebærer blant annet produksjon av heiskarmer og andre beslag i rustfritt/børstet stål. Derfor fikk vi utstyrt kantpressen med tilleggsutstyr som spesialverktøy/spisskniv som gjør at vi kan knekke både rustfritt og syrefast stål, forklarer Myhrvold.

- Vår nye saks er også fra Durma, og denne har modellbetegnelsen SBT 3010. Dette er en maskin som klipper 3 meter x 10 mm, og som derved dekker de fleste oppdragene vi har. Maskinene har blitt levert av firmaet P. Meidell som også gitt oss god opplæring i hvordan vi bruker maskinene mest mulig effektivt, understreker Myhrvold.

Også plasmaskjærer

I tillegg til de to nye Durma maskinene har Baastad Mekaniske også fått installert en Swift-Cut plasmaskjærer. Dette er et helt nytt konsept innen plasmaskjæring, og denne maskinen ble levert av firmaet Itec AS.

- Itec har også har gitt oss god opplæring i hvordan å bruke maskinen. Nå er det meste av det nye utstyret i verkstedet oppe og går, og vi gleder oss til å ta det i bruk, sier bedriftslederen.

Lager designinteriør

- Våre arbeidsoppgaver endrer seg i takt med forespørslene vi får. Den senere tiden har vi startet opp i det små med designinteriør i stål og rustfritt kombinert med glass og treverk, og vi har også etablert en egen hjemmeside for disse produktene. Dette er produksjon vi synes det er gøy å jobbe med, samtidig som det krever høy finish. Våre investeringer gir oss mange nye muligheter, og vi mener det er et marked for norskproduserte designmøbler og interiør. Sammen med kreative arkitekter skal vi satse mer mot dette markedet, og dette gleder vi oss stort til, avslutter Kjetil Myhrvold.

Les mer om produktene på www.baastadmek.no og www.staaldesign.no

Maskiner fra P. Meidell på www.meidell.no

Plasmaskjærer fra Itec AS på www.itec.as

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125