23948sdkhjf

Malm Orstad strekker seg lenger

Det nytter ikke å sitte på gjerdet, man må handle. Det mener i alle fall Morten Orstad hos oljeutstyrsprodusenten Malm Orstad AS, når han tar i bruk det jærske uttrykket: «Jær eller la vær»! Nylig fikk familiebedriften installert en Mazak IG e-670H-II x 6000 – et tydelig tegn på satsingsvilje.

- Mazak e-670H-II x 6000 er en betydelig investering for Malm Orstad og vil være den største maskinen i vår maskineringspark. Dette er en maskin som gir høy presisjon på store deler og vil gjøre Malm Orstad i stand til å dekke et større spekter av våre kunders behov, uttaler Morten Orstad, produksjonssjef hos Malm Orstad AS.

Nødvendig investering

Hvordan kan dere forsvare en så stor investering når markedet er så svakt som nå?

- Vi har omorganisert driften i selskapet og fått ny daglig leder som har erfaring med ledelse etter LEAN-prinsippene og erfaring fra salg og markedsføring i andre bransjer. Med dette grepet vil vi fokusere på nye markedsområder og har satt flere personer på salg både på veien og inne på huset. I tillegg til fokus på nye markeder så har vi startet opp med LEAN driftsstrategi og alt det innebærer. Kontinuerlig forbedring (Kaizen) er nå vår nye hverdag i verkstedet. Den nye maskinen vil være nødvendig når vi skal møte behovet hos en del kunder. Dessuten konstruerer vi større og større deler noe som har begrenset oss med tidligere maskiner, svarer produksjonssjefen.

«Fullspekket» maskin

Malm Orstads versjon av Mazak e-670H-II x 6000 har magasin for tre innvendige dreiebommer opp til 1500 mm lengde, og verktøymagasin for ordinære verktøy med 120 plasser.

Fresespindelen har ekstra høyt vrimoment, og er forberedt med U-akse og innfesting for D`Andrea, Cogsdill og Mapal.

Maskinen har automatisk verktøyoppmåling, både med målearm og laseroppmåling. Den har også integrert Renishaw type RMP-600 for måling av deler og maskin (MazakChek).

- Vi har også utstyrt maskinen med ekstra kraftig bakdokke (syv tonn), brillekapasitet opp til Ø 750 mm, og en Ø 800 mm chuck. Dette for virkelig store og tunge emner, forteller Morten Orstad.

Kjølevæskesystemet leverer opp til 140 bars trykk. Det kan programmeres til ønsket trykk til de forskjellige arbeidsoperasjoner i maskinen. Det er innvendig kjøling både i lange bommer og gjennom fresespindel.

- Vi ser positivt på markedsutviklingen og tror vi har sett bunnen. For vår del har vi som mål å belegge alle maskinene med vår nye salgsstrategi og markedssatsing. Det favoriserer en offensiv investeringsvilje, noe vi realiserer med den nye maskinen, avslutter Morten Orstad.

For mer informasjon besøk: www.malmorstad.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234