23948sdkhjf

Vellykket satsing med Bystronic 3D-vannskjæring

Det er ingen begrensninger med 3D-vannskjæring! Det mener man hos Kvänum-Öttum Laser & Plåt AB i sørlige Sverige.

For snart fem år siden bestemte Johnny og Narumol Andersson seg for å kjøpe ytterligere en laser til sin bedrift Kvänum-Öttum Laser & Plåt AB.

- Det hadde blitt større etterspørsel etter laserskjæring, så vi byttet ut den eldste maskinen mot en moderne maskin på 6kW fra Bystronic. Siden da har bedriften vokst til seks ansatte og vi har hatt et godt belegg. Idag har virksomheten flyttet inn i store fine lokaler i Kvänum på Varaslätten sør i Sverige. Som rendyrket underleverandør åpner vi nå opp for å møte kundenes voksende behov, uttaler Johnny Andersson.

Satser på vannskjæring i 3D

– Nå har vi nettopp innstallert vår nyeste investering; en ByJet Flex vannskjæremaskin med to skjærehoder som også kan skjære i 3D. Den kompletterer våre lasermaskiner og vi kan nå åpne dørene for oppdrag fra gamle og nye kunder, forteller Andersson.

Bedriften ble etablert for 14 år siden og er en underlevrandør som, i tillegg til laserskjæring, driver med knekking og nå også 3D-skjæring i de nye lokalene.

– Vi har rundt 200 kunder som stadig kommer tilbake til oss, det kommer nok av at vi har nesten null reklamasjoner, og det er jo et bra skussmål mener bedriftslederen.

Fremtidsrettet vannskjæremaskin

Omtrent 700 tonn platemateriale foredles årlig av bedriften. Mest svart stål, men både aluminium og rustfritt er materialer som øker sier Johnny.

– Å kunne skjære i tykkere materialer er også viktig for en underleverandør som oss. Vi har testet i 170mm stål, og det var ikke noe problem. Vi valgte hele tilbehørsprogrammet ettersom vi vil kunne møte alle kunders behov og være rustet for deres behov.

Skaper uante muligheter

Operatøren Peter Stenkvist ser store muligheter med den nye vannskjæreren:

– Det finnes egentlig ingen begrensninger med denne teknoligien. Dette åpner helt nye dører når det kommer til å lage noe av en bit metall. Skjærer man med laser skapes varme i metallet, noe som påvirker metallstrukturen, det kan innebære at et emne må herdes om. Med vann som skjærende verktøy slipper man det. Og vi kan naturligvis også skjære i alle andre materialer; gummi, tre, plast, det finns ingen begrensninger!

En unik vannskjæremaskin

- Begge de laserskjæremaskinene vi har kommer fra Bystronic. Da tanken på en vannskjæremaskin dukket opp, begynte vi i Kvänum å se på 3D-teknologien. Vi landet igjen på Bystronic og deres nye Byjet Flex i formatet 4x3 meter. 18 tonn kan legges på skjærebordet og den klarer 250mm tykkelse. Den kan ved behov lett bygges om til opp til 6x3 meter. Vi åpner nå opp for å ta imot produksjon i den. Og som sagt; det finnes ingen begrensninger, inviterer Johnny Andersson.

For mer informasjon besøk: www.kvanum-laser.se eller www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.292