23948sdkhjf

Første i verden med Mazak IG i-400x2500 med Smooth X

Det er alltid optimisme å spore hos Årdal Maskinering AS. Selv når en hel bransje sliter med å få oppdrag ser bedriftsleder Jørn Arve Årdal fremover. Nå er han først i verden med Mazak IG i-400x2500 med den nye CNC-styringen til Mazak; Mazatrol SmoothX.

I fjor besøkte Maskinregisteret Årdal Maskinering, da hadde bedriften gjort en rekke investeringer rett før og faktisk mens oljeprisen falt dramatisk.

- Vi kan ikke sitte på gjerdet og vente på bedre tider, vi må møte utfordringene med handling som leder til at vi kan berge oss gjennom opp- og nedturer, uttaler Jørn Arve Årdal.

Investerer i moderne teknologi

Etter en tid ute av lederstolen kom Jørn Arve tilbake som daglig leder i selskapet han er hovedaksjonær i.

- Vi gjorde blant annet en omstrukturering for å møte utfordringene, og med den fulgte også en del nødvendige investeringer. Eldre maskiner ble byttet ut og vi skalerte oss også opp med en seks meters Mazak Integrex IG e670, en ny sag og et stort målebord. I år følger vi opp med en Mazak Integrex i-400x2500 millimeter utstyrt med Smooth X, som er den nyeste CNC-styringen til Mazak. Vi har store forventninger til å begynne med opplæring på det som kalles Industri 4.0 eller «Internet of Things», forteller Jørn Arve.

Årdal Maskinering blir dermed, i følge maskinleverandøren Ravema AS, den første bedriften i verden som benytter den avanserte styringsteknologien på en Mazak Integrex i-400x2500.

Hva tror du dette vil si for bedriften?

- Jeg tror først og fremst at det er viktig å holde seg teknologisk oppdatert. Bare se hvor fort utviklingen har gått innen såkalte smarte telefoner. Nå har det blitt til at du nesten må ha en for å henge med i samfunnet, betalinger foregår på mobilen, man bruker internett mer og mer og telefonen er en viktig sosial plattform for mange mennesker. I vårt tilfelle skal vi lære oss teknologien bak Smooth X, vi skal ha dyktige operatører som vet å utnytte funksjonene til det ytterste, dernest skal vi se videre fremover om vi skal ta ytterligere steg inn i dette teknologilandskapet. Det er nok ikke snakk om hvis, men når, for vi lever i en tid der det blir mer og mer viktig å besitte og beherske moderne teknologi, svarer bedriftslederen.

Veien videre

Hvordan skal du overleve i et marked som er så usikkert?

- Vi ser på andre markeder. Hittil har vi hatt over 90 prosent av omsetningen i olje- og gassindustrien, men vi vil ha flere ben å stå på. Som bedriftsleder er det mitt ansvar at vi kommer oss inn i flere bransjer, og kanskje det ikke er så dårlig utgangspunkt at vi har solid erfaring fra en av de mest krevende industriene når vi skal presentere oss for nye kunder, konkluderer Jørn Arve Årdal.

For mer informasjon besøk: http://aardal.as

Om bedriften:

Årdal Maskinering AS ble etablert høsten 1997 av Jørn Arve Årdal, da som eneste ansatt. Bedriften opplevde stor vekst og var Gasellebedrift i en rekke år. I år 2003 flyttet bedriften til nye lokaler på over 1000 m. I dag er det 38 ansatte. Årdal Maskinering har spesialisert seg på produksjon etter bestilling, og har ingen egne produkter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078