23948sdkhjf

Leverer «alt» innen hydraulikk og pneumatikk

Etter et skippertak av dimensjoner fikk Feral AS digitalisert de 5500 tegningene av komponenter og systemer som selskapet har utviklet gjennom flere tiår. I tillegg til nye løsninger som bedriften utvikler kan man altså skaffe reservedeler til 40 år gammelt utstyr.

Feral AS tilbyr utvikling, konstruksjon og produksjon av komponenter som ventiler, aktuatorer, sylindere og komplette hydraulikkanlegg. Bedriften, som holder til på Magnor i Eidskog, har siden starten i 1954 vært en velansett aktør i bransjen. Feral leverer komponenter til skip, offshore, vannkraftverk og industri og utvikler kundetilpassete systemer innen hydraulikk og kjølevannteknologi.

- Vårt fokus er på kunnskap, kvalitet og service. Vår egenutviklede teknologi er gjennomtestet og vi kan dokumentere lang levetid på leverte komponenter. Det gjør at våre kunder opplever en høy kost-nytte verdi, og vi har gode kunderelasjoner opparbeidet over tid. Vi kan også vise til utviklingsprosjekter tatt frem i tett samarbeid med våre kunder, forteller Lasse Liheim, daglig leder i Feral AS.

Kan lage «alt»

Det er en imponerende kundeliste Feral kan vise til (se www.feral.no). Norske og globale kunder spenner over mange industrisegmenter. Hva er årsaken til suksessen?

- Vi har høy kompetanse innen vårt kjerneområde og med mange års erfaring med egenutvikling og produksjon kommer vi ofte kundene i møte på en måte som både passer dem og oss. Vi får gjerne frie hender til å finne de gode løsningene, og da kan vi nærmest lage hva som helst, svarer bedriftslederen.

5500 tegninger digitalisert

For noen år tilbake gjennomførte Feral et prosjekt der 5500 gamle produkttegninger ble digitalisert.

- For oss ble dette et løft, for ikke bare kan vi videreutvikle gode løsninger, men vi kan naturligvis tilby reservedeler til mange tiår gamle anlegg som vi har levert. Med et stort lager av komponenter og tilgjengelige digitale tegninger har vi virkelig et stort spenn innen vårt fagfelt, mener Liheim.

Ny hydraulisk aktuator for sluseventiler

Feral har nylig designet en lineær aktuator med dobbelt stempel mot åpning.

- Denne designen gir oss mer enn 40 prosent større åpningskrefter, enn ved lukking. I tillegg gjør den nye designen at vi slipper økt byggehøyde på grunn av gjennomgående stempelstang, forklarer Liheim.

I tillegg til egenutviklede produkter forhandler Feral en rekke andre produkter knyttet til sin virksomhet.

- Vi er vi totalleverandør av hydrauliske og pneumatiske komponenter og systemer. Vi utfører også reparasjoner, bygger om og utfører hasteoppdrag, så det er bare å ta kontakt, inviterer Lasse Liheim.

For mer informasjon besøk: www.feral.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078