23948sdkhjf

Investerer i automatisert CNC bor- og saglinje

Produksjonsbedriften Nortech, som leverer alt innen stål, har bestilt ny bor- og saglinje fra Ficep. Maskinregisteret var med da maskinen ble pakket ned og klargjort for transport til Norge.

Nortech AS leverer alt i stål og leverer hovedsakelig til byggebransjen.

De senere årene har bedriften også satset tungt på jobber innen subsea, offshore og militæret, og man ser at det å ha flere ben å stå på er svært viktig.

- Vi lever med markeder som har sine opp- og nedturer, og det å kunne snu seg rundt, være fleksibel og være godt utstyrt på maskinfronten er særdeles viktig for å opprettholde og øke oppdragsmengden, forklarer Pål Ragnar Leversby, innkjøpssjef hos Nortech.

Satser på Italienske Ficep

- Det å automatisere er svært viktig for å øke konkurranseevnen gjennom å holde kostnadsnivået nede. For noen få år siden fikk vi installert en fullautomatisert vannskjærer, og vi hadde en det ambisiøse målet om å være billigst på skjæring i verden. Vannskjæreren har vært en stor suksess for oss, og nå er tiden klar for å helautomatisere vår bor- og sagelinje.

Vi tok kontakt med firmaet P. Meidell, som er Ficep sin representant i Norge, og dro til Italia for å se hvordan de kunne løse våre behov, forteller Leversby.

Helautomatisert for 18 meter bjelker og runde rør

Ficep er en globalt ledende produsent av innovative CNC-maskiner og maskinsystemer for industriproduksjon av stålkonstruksjoner, og Nortech har besøkt Ficep fire ganger for utvikling og skreddersøm av maskinen.

- Vi har sammen Morten Dahlberg fra Meidell og ingeniørene fra Ficep kommet fram til en maskinkombinasjon som vil passe oss utmerket, forklarer Leversby.

Bor- og sagelinjen består av en Ficep Endeavour som er utstyrt med tre spindler som arbeider parallelt. Videre har den tre verktøymagasin og seks verktøy i hvert magasin. Maskinen er laget slik at den kan jobbe hele 250 mm i lengde uten å flytte materialet den bearbeider, noe som resulterer i svært høy produksjonskapasitet. Denne maskinen er koblet sammen med en sag og disse samarbeider helt automatisert. Sagen er 1000 mm og kutter 60 grader begge veier. Typisk toleranse er 2 mm på 18 meter.

- Vi har fått svært god bistand av Dahlberg fra Meidell og Ficep sine representanter, og sammen kommet fram til en maskinløsning som også håndterer runde rør. Bearbeiding av runde rør er en viktig del av oppdragene vi har, og det å få en løsning som også dekker dette behovet var helt sentralt for oss. Jeg tror dette er den første maskinen i verden levert med denne løsningen, fortsetter Leversby.

Økt konkurransekraft

- Det at vi nå investerer i en fullautomatisert bor- og saglinje er et stort og viktig skritt for oss. Vi øker vår konkurransedyktighet og kan ta på oss flere og større oppdrag. Høyt produksjonsvolum gir lavere pris for våre kunder, og det gjør oss mer konkurransedyktige. Målet er økt produksjon med samme arbeidsstokk og dermed å være enda bedre rustet for fremtiden, avslutter Pål R. Leversby.

Les mer på www.nortech.no og www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078