23948sdkhjf

Flere fordeler med automatiske kjedestrammere

Spann-Box og Spann-Boy automatiske kjedestrammere kan gi en rekke fordeler, som eksempelvis redusert støy, mindre slitasje og jevn drift.

I gamle dager måtte syklistene stadig stramme kjedene på sykkelen. Det var ikke alltid like lett å stramme til korrekt. Det resulterte i for stram kjede med «klikkelyder» eller for slakk kjede som lett kunne glippe. Begge deler gjorde at kjeden ble forholdsvis fort utslitt. Dagens syklister kjenner ikke særlig til disse problemene - moderne sykler har effektive integrerte kjedestrammere.

Kompakt og justerbar

Automatiske kjedestrammer Spann-Box og Spann-Boy har den samme funksjonen i moderne industri. De skal gi kjede- og remdrifter en jevn gange, redusere støyen og slitasjen på kjeder og kjedehjul. Kjedestrammeren holder den ikke belastede delen av kjeden passe stram hele tiden.

Kjedestrammerne er kompakte, har små byggemål og er enkle å montere i forskjellige posisjoner. De består av en holder med innebygget fjærpakke, og en bueprofil av kunststoff for ulike kjede- og rem-dimensjoner. Spennkraften kan justeres ved å aktivisere en eller flere av fjærene i strammeren. Enkelte typer strammere har visuell fargeindikator (grønn, gul og rød), og det er enkelt å kontrollere at kjedestrammeren er i grønn sone, og har maksimal virkning. Eventuelt om den må justeres, erstattes pga. slitasje, eller om det er aktuelt å bytte den med en lettere eller kraftigere type.

Mange forhold virker inn

Når man skal velge riktig type kjedestrammer, er det viktig å avklare en del ting; kjededimensjon, senteravstand mellom kjedehjulene, går kjeden i en retning eller reverserer den, hastigheten, er det tørr eller smurt kjede, uregelmessig eller kontinuerlig drift, forurensing av metall eller trespon, er det ekstreme temperaturer eller kjemikalier involvert.

Automatiske kjedestrammere vil være viktige element i ulike transportlinjer og materialhåndtering i en rekke bransjer; næringsmiddel, fiskeforedling, bryggerier, bakerier, sagbruk, høvlerier og innebygget forskjellige maskiner.

Bredt utvalg

Det finnes en kjedestrammer for de aller fleste formål. De er enkle og raske å montere, og vil redusere slitasje på kjede, kjedehjul, gi en jevn gange, og ikke minst redusere støyen.
Automatiske kjedestrammer er rimelige i anskaffelse og vil gi besparelser og rask inntjening.

Importør er LM maskin as i Oslo.

For mer informasjon besøk: www.lm-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079