23948sdkhjf

Sals AB satser stort på Bystronic fiberlaser

En lønnsom tynnplatebedrift som investerer i Bystronic fiberlaser, har faste kunder og er til salgs, ja det er Sals AB i korte trekk!

Der elver og daler møtes i Vansbro ligger Sals AB. Her hilser Anders Hahne velkommen til bedriften med den naturskjønne beliggenheten ved Vesterdalelvens strand.

- Denne bedriften ble startet av tre herrer i 1949 og man fremstilte på den tiden vaskebaljer, vedkurver og litt av alt. I begynnelsen på 1960-tallet videreutviklet man det intelligente hyllesystemet med konsoller som fortsatt er en storselger. Dessuten produseres det på kunders oppdrag spesialinnredninger for sykehus, laboratorier og andre brukere, der Sals hyllesystem er en grunnkomponent.

Komplett leverandør

– Vi har alle muligheter med vår maskinpark til å være en komplett leverandør. Vi konstruerer, laserskjærer, knekker, robotsveiser, pulverlakkerer og leverer helt ferdig om kunden vil det. Egne produkter vi har er mekanikk til kompaktarkiv, utdragsenheter til pallreoler og metallinnredninger, forklarer Anders Hahne. Et 30-tall faste kunder skaper stabilitet.

- Blant våre faste kunder er Logmax som vi produserer deler til deres skoghogstaggregat for. Også Monark Exercise bestiller spesialsykkel som Sals leverer.

Investerer og er samtidig til salgs

Vi har i år investert i en ny fiberlaserskjæremaskin og det har vi gjort for å kunne tilfredsstille alle våre kunders forskjellige behov, og for å fremtidssikre bedriften. Vi ville rett og slett bli enda mer komplette, forklarer Anders Hahne. Men bedriften er til salgs?
– Ja, ikke for det går dårlig, heller tvert i mot. Det er en velgående bedrift og vi har alle tro på bedriften. Våre kunder er stabile og derfor satser vi på framtiden. Men vi er åpne for en ny eier, og det er enkelt sagt et generasjonsskifte der alder gjør det naturlig å selge. Vi tror at bedriften, ikke minst takket være den nye laserinvesteringen, har store muligheter til å tilby nye kunder sine tjenester og muligheten for at bedriften skal vokse er stor.

Skaper et godt framtidsgrunnlag

Den nye investeringen har akkurat blitt tatt i drift, og i Vansbro valgte man en Bystronic Fiberlaser på 3000W.

- Dette er en stor investering for en liten bedrift, men vi har brukt Bystronic laserskjæremaskiner siden 2008 da vi kjøpte en brukt laserskjæremaskin og med den erfaringen vi har i dag vurderer vi dette som en trygg investering. Vi har også en kantpresse fra Bystronic som fungerer svært smidig. Sånn cirka 110 tonn plate foredles årlig hos oss. Mest svartstålplater, men vi laserskjærer i dag i alle typer materialer med den nye fibermaskinen, forklarer Anders Hahne.

Kompleks og letthåndterlig

Peter Palmqvist er en av laseroperatørene og han har jobbet i bedriften i 16 år. Hva synes han om den nye investeringen?
– Den er faktisk enklere enn jeg trodde. Jag var litt betenkt i starten, siden det var så mye å sette seg inn i, men programmet BySoft 7 gjør det veldig enkelt.

Den andre laseroperatøren Kjell Weidenstolpe har jobbet 10 år hos Sals, og det som imponerer ham mest er den utrolige hastigheten som fiberlaseren har på plater opp til 3mm.– Jeg har aldri sett noe så raskt, uttaler Weidenstolpe!

For mer informasjon besøk: www.sals.se eller www.bystronic.se

Bedriftsfakta:

Sals AB ble grunnlagt 1949 og er en underleverandørbedrift med egne produkter. Bedriften har 13 ansatte og omsetter for 14 millioner. Bedriften eies av Veddesta Invest i Järfälla.

Bystronic Scandinavia AB ble grunnlagt i 1989 og er Bystronicgruppens salgs- og servicebedrift for Norden og de Baltiske stater. Bystronic er en av verdens ledende leverandører av løsninger for platebearbeiding og tilbyr et komplett program av høyteknologiske maskiner og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187