23948sdkhjf

Aarbakke robotiserer sveisen

Selv om seriene er små er det ingen vei utenom robotisering av påleggssveisingen hos Aarbakke AS. Prosjektet er allerede i gang.

Hos Aarbakke AS er det alltid en eller annen form for utvikling, i disse dager er det påleggssveisen (cladding) som får gjennomgå.

Ny sveiseavdeling

- Vi har flyttet en del utstyr og har nå samlet all sveisingen i en egen avdeling der vi blant annet holder på med å robotisere påleggssveisen. Det er utfordrende med tanke på at vi sjelden kjører serier, men vi har et godt samarbeid med RobotNorge, så vi regner med å få til en fleksibel løsning som vil gi økt ubemannet sveising, noe vi er helt avhengig av for å være konkurransedyktig, uttaler Geir Atle Hegrestad, produksjonsansvarlig hos Aarbakke AS. Robotprosjektet er forventet ferdig i høst

Vil robotisere mer

Hos RobotNorge AS treffer vi adm. direktør Jean-Marc Launay som roser Aarbakke.

- Selv om vi ser økt interesse for robotisering er det ikke så mange i oljeleverandørindustrien som robotiserer. Det er ikke noen overraskelse at det nettopp er Aarbakke som kjører denne typen prosjekt, men skulle gjerne ha sett flere bedrifter ta steget inn i robotalderen. Skal norske industribedrifter overleve må det mye høyere automasjonsgrad enn det som er tilfellet i dag, sier Launay.

For mer informasjon besøk: www.aarbakke.no eller www.robotnorge.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205