23948sdkhjf

Ny generasjon arbeidslamper med bluetooth og USB

Nei, det er ikke diskolys, men Grunda har utviklet en helt ny lampeserie, som i tillegg til god lysspredning og batteritid, også kommer med COB LED-teknologi, bluetooth-høyttaler og USB-uttak.

Førsteinntrykket av Grunda arbeidslampe, som også har bluetooth-høyttaler og USB-kopling, var at den gir veldig godt arbeidslys! Så bra at jeg tenkte at batteriet sikkert går tomt hvert øyeblikk, men nei det holder en god stund, hele fem timer uten lyd og fire timer med lyd.

Spill musikk fra telefonen

I følge produsenten er lampen spesielt utviklet for røff bruk og krevende arbeidsmiljøer der godt lys er nødvendig for å få gjort jobben skikkelig. Ideen med å ha innebygd høyttaler er at man skal slippe å drasse med seg radio og/eller musikkspiller i tillegg til arbeidslyset. Og ideen er både god og teknologien virker. Det er bare å kople lampen til mobiltelefonen, eller annen musikkspiller, via USB-kabel eller trådløst via bluetooth, og vips har du lyd i lampen. Høyttaleren gir helt OK lyd, men søker du high-fi-kvalitet må du se etter andre løsninger.

I bruk

Lampehuset er laget i aluminium med gummilist rundt kanten. Et kraftig bærehåndtak gir følelse av robusthet. Støtten, som kan felles ut når lampen henges eller settes ned, kunne godt hatt tilstrammingsskruer som ikke løsner så lett når man beveger på støtten. Kanskje man skulle lage stativfeste på lampen for mer fleksibel plassering av lampen. Beskyttelsesgrad IP54 sikrer at støv og vann ikke trenger inn i lampen. Arbeidslampen er enkel i bruk med trykknapper på baksiden av lampen. Her finner man også tilkopling til lading og USB-kontakt.

I hovedtrekk er undertegnede imponert over hvor bra lys det går an å få ut av en så kompakt LED-lampe. Positivt er det også at man kan ha flere batterier hvis man har behov for det.

For mer informasjon besøk: www.tools.no

Fakta:

Arbeidslampene fra Grunda kommer i tre ulike varianter, med henholdsvis 2100, 3800 og 5500 lumen. To av dem er oppladbare med utbyttbart batteri og batterinivåindikator. Batteriene kan lades separat fra enheten og flere batterier kan kjøres som tilleggsutstyr. Batteriene varer hele 5 timer på full styrke. De oppladbare lampene kan også kjøres på 50 prosent styrke, noe som vil øke driftstiden til cirka 6,5 timer.

Testlampen er Grunda PRO 3800 RE med en lyseffekt på 3800 lumen. Fargetemperatur på lyset er cirka 6500 K. Oppladbar med utbyttbart batteri. Bluetooth-høyttalere (3W). USB-port til for eksempel lading av mobiltelefon. Hel- og halvlys. LED-diode for beste lys og levetid. Lampen leveres med lader og ladekabel for 12V. Veil. pris: 1800,- (eks. mva).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078