23948sdkhjf

Meidell med 22 nye maskiner til Polarsirkelen vgs.

Nye og moderne maskiner er viktig for elevene. Derfor har Polarsirkelen videregående skole investert i 22 nye metallbearbeidingsmaskiner som nå står klare til bruk.

Polarsirkelen videregående skole ligger i Mo i Rana, har 300 ansatte og cirka 1250 elever fordelt på 11 ulike utdanningsprogram. Næringslivet i regionen er preget av industri og store offentlige virksomheter, og skolen har god samhandling med næringslivet og offentlige virksomheter i regionen. Blant de 11 utdanningsprogrammene finnes studieretningen Teknikk- og industriell produksjon (TIP). Skolen satser på å gi sine elever en bred, teknisk fagplattform som etterspørres i mange bransjer.

Viktig med moderne maskiner

Utdanningsprogrammet fører fram til en rekke forskjellige yrker innen teknisk industri, og skipsindustrien, tekoindustri, bilindustri, kjemisk prosessindustri og oljebransjen. For at skolen skal gi opplæring som er relevant for elevene er det svært viktig at elevene læres opp på metallbearbeidingsmaskiner som er moderne. Dette gir elevene grunnlag for å kunne gå direkte i jobb, samt å gi elevene god basiskunnskap i maskiner som brukes av industrien nå i dag.

Stor leveranse

Etter en offentlig anbudsinnbydelse gjennom Doffin har Polarsirkelen videregående skole gått til anskaffelse av hele 22 nye metallbearbeidingsmaskiner som ble installert rett før sommerferien og er klare til bruk nå i høst.

Det er levert ni Sunmaster RLM dreiebenker, seks søylebormaskiner av typen Sieg ZWB 5030 samt en Sieg ZWB 5050, tre freser av typen Avemax VH250VS, en Bomar Workline båndsag, en Durma AD-R 30175 kantpresse og en platesaks av typen Durma SBT 3013.

Maskinene

- Sunmaster RML-serien er dreiebenker av svært god kvalitet, har høy presisjon og er meget velfungerende. Søylebormaskinene fra Sieg er utviklet for industriell bruk og Avemax maskinene er konvensjonelle fresemaskiner for horisontal og vertikal fresing. Båndsagen fra Bomar kjennetegnes av høy kvalitet, fleksibilitet og et bredt spekter av tilleggsutstyr, og er det mestselgende båndsagmerket i Norge, forklarer Glenn Paulsen fra firmaet P. Meidell.

Durma SBT en hydraulisk platesaks med robust konstruksjon og design, og har enkel betjening med touch skjerm for angivelse av materialkvalitet, platetykkelse, platebredde samt klippelengde. Kantpressen er en Durma som er laget for kostnadseffektiv produksjon av enkle til komplekse deler.

Godt fornøyd

Gunnar Jakobsen, som er fagleder pedagog ved Polarsirkelen videregående skole, forklarer til Maskinregisteret at det har vært viktig for Polarsirkelen å lage en god kravspesifikasjon for de ulike maskinene.

- Polarsirkelen videregående skole ønsker utstyr som tilfredsstiller kravene til kvalitet og funksjonalitet. Det har også vært viktig for skolen at de bedriftene som fikk anbudet tilfredsstilte kravene til service og responstid. Så langt er vi meget godt fornøyd med leveransen og vi gleder oss til å ta i bruk en av Nordlands fineste undervisningslokaler for TIP-fag hvor det meste av maskiner og utstyr er nytt, uttaler Jakobsen.

En skole som satser

- Alle disse maskinene er moderne maskiner som er flittig brukt innen industrien her i Norge. De vil gi et svært godt grunnlag å utdanne elever på og elevene vil være opplært på maskiner som de kjenner igjen når de starter sin yrkeskarriere, sier Glenn Paulsen, og fortsetter:

- Vi er stolte over, i samarbeid med Albert E. Olsen, å kunne overlevere så flotte maskiner til Polarsirkelen videregående skole, og vi synes det er hyggelig å se en skole som satser på å gi elevene et så godt grunnlag som disse maskinene vil gi, avslutter Paulsen.

Les mer om maskinene på www.meidell.no og www.aeo.no eller om Polarsirkelen videregående skole og deres utdannelsesretninger på www.polarsirkelen.vgs.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062