23948sdkhjf

Større plass og metallprinter på NTNU Gjøvik

NTNU Gjøvik har satt seg som mål å være en viktig aktør innen additiv produksjon i Norge. Med «nyåpning» av Addlab viser man tydelig at det både er vilje og evne til å stå inne for målsettingen. Addlab er i dag Norges mest moderne og best utstyrte 3D-laboratorium.

I juni i år, tre år etter den offisielle åpningen av Addlab, ble det foretatt en markering av at NTNU Gjøvik har fått på plass en Arcam A2X elektronstrålesmeltemaskin som skal fremstille 3D-komponenter i titan og Inconel. Maskinen er den første i sitt slag i Norge. Den er nå installert og i gang med testproduksjon. Dessuten er det bygget nye større lokaler. Enda større skal det bli, for NTNU Gjøvik kommer til å bygge ut de eksisterende lokalene.

Forskning og industrielt samarbeid

NTNU Gjøvik har tatt mål av seg å være både det ledende forskningsmiljøet og jobbe tett med industrien.

- I tillegg til egne mastergradsprosjekter vil vi eksempel forske på egne materiallegeringer, dessuten skal vi ha samarbeidsprosjekter med industrien. Vi har allerede etablert et samarbeid med bedriftsnettverket NAM (Norwegian Additive Manufacturing) og flere andre aktører i markedet. Også privatpersoner er velkommen til å benytte seg av våre tjenester, inviterer Svein Hjelmtveit, overingeniør og lab-ansvarlig ved Addlab.

Både plast og metall

Hos NTNU Gjøvik får du produsert lasersintrede plastkomponenter med høy styrke i topp moderne utstyr. Dessuten tilbyr de produksjon av metallkomponenter i titan og Inconel 718.

- Vi har moderne produksjonslokaler tilpasset produksjonsprosessen, som sikrer strømlinjeformet vareflyt - fra bestilling til levering, uttaler Hjelmtveit.

Dette tilbyr Addlab:

Produksjon av både mindre og større serier, prototyper og idéer. Reverse engineering og simulering Designhjelp i 3D-modelleringsverktøy Veiledning innen additive prosesser Samarbeid innen FoU-prosjekter

For interesserte kontakt Svein Hjelmtveit på Addlab ved NTNU Gjøvik: svein.hjelmtveit@ntnu.no se også www.addlab.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093