23948sdkhjf

Rotterdam havn har egne metall-3D-printere

Havnen i Rotterdam forvandles til en innovativ plattform til utforming av den nye industrien. Konsulentene i det nederlandske Berenschot ble med i prosjektledelsen.

25, primært havnrelaterte, selskaper har gått sammen om å finne ut hva kvalitetsfull additiv produksjon kan brukes til for å produsere maritime deler. Konsulentselskapet Berenschot ble engasjert for å gjøre prosjektledelse, bygge de økonomiske eksemplene og tilsyn med produksjon- og testaktiviteter.

Frontløpere innen additiv produksjon

- Vi valgte seks metalldeler til å bli redesignet og printet, og testet disse delene mot industriens standarder. Vi lærte om mulighetene

og produktstyrken som additiv produksjon kan gi (titanhengselen som var produsert kunne tåle fem ganger de nødvendige kreftene) og de tiltak vi må ta for å få deler klassifisert, uttaler Onno Ponfoort konsulent hos Berenschot, og legger til:

- Pilotprosjektet resulterte i et 3D-printing �?Fieldlab�? i Rotterdam-havnen. De 25 partnerne er nå frontløpere innen additiv produksjon, noe de ikke ville ha oppnådd uten dette samarbeidet.

Bredt samarbeid

RDM Rotterdam sitt �?Additive Manufacturing Fieldlab�? inneholder metall-3D-printere og et senter for utvikling av kunnskap på området 3D-printing i metall, 3D-skanning, 3D-design og sertifisering. Fieldlab vil tilby havnerelaterte selskaper et kollektivt sted for å akselerere utviklingen på dette området, og for å samarbeide om forskningssøknader for maritim industri. På denne innovative havnen samarbeider bedrifter, forskere og studenter for å forme den nye industrien.

For mer informasjon besøk: www.portofrotterdam.com/en/news-and-press-releases/rdm-rotterdam-to-acquire-a-fieldlab-with-3d-metal-printers eller www.berenschot.com/expertise/additive-manufacturi/

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078