23948sdkhjf

Nok en Amada på plass hos Profesjonell Mekanikk

Profesjonell Mekanikk AS ble etablert i 1990, og de har siden firmaets oppstart investert i ny teknologi. En egen forkjærlighet for Amadamaskiner har de alltid hatt, og nylig ble en ny Amada LCG laser installert.

- Vi har hele tiden hatt fokus på å bruke ny teknologi, og i all hovedsak har vi satset på CNC-styrte maskiner, og da først og fremst fra Amada. Vi kjøpte allerede i 1975 vår første Amada, en modell D-500. Denne maskinen var i full drift helt frem til i fjor, forteller daglig leder hos Profesjonell Mekanikk AS, Jon Grasto.

Først ute

- Videre var vi de første og eneste i Norge til å anskaffe en Amada Merc 722 finstansemaskin, og i hele Europa tror jeg det kun finnes tre slike maskiner. Denne maskinen bruker vi til å produsere mikrodeler og den er viktig for oss når det gjelder å være mest mulig komplett som leverandør, forklarer Grasto og legger til:

- Jeg tror også vi var blant de aller første i Norge til å investere i en CNC-maskin fra Amada tilbake i 1985. Amada lanserte den første CNC-maskinen som vi syntes virket komplett, og de ga oss også en servicepakke som var helt avgjørende for innkjøpet.

Etter dette kjøpte bedriften et par Amada kantpresser, og så en Amada Vipros King.

- Denne maskinen jeg tror er den beste investeringen som firmaet Profesjonell Mekanikk har gjort noen gang, kommenterer Grasto.

En del av «Amadafamilien»

I 2008 installerte selskapet en Amada EML som jobber helt automatisert med en Amada innmater med to paletter og Amada plukkrobot med fire pallplasser. Denne maskinen kan kjøre platetykkelser på inntil 8,0mm ved ubemannet kjøring og inntil 10.mm ved bemannet kjøring.

- I 2015 fikk vi vår LCG3015NT laserskjæremaskin med vekslebord

som kan skjære i inntil 20mm plater. Plateformatet er 1500x3000, den er utstyrt med et LST vekslebord og er en maskin vi er svært godt fornøyd med.

Vi i Profesjonell Mekanikk har alltid vært tidlig ute med ny teknologi og da spesielt fra Amada. Servicen og opplæring har alltid vært helt på topp, vi har visst hva vi har fått når vi har handlet Amada og helt siden vi fikk vår første Amada så har vi vært svært godt ivaretatt. Vi har nærmest følt oss som en del av en stor, velfungerende Amadafamilie, forklarer Grasto smilende. For oss i et lite firma er dette av svært stor betydning og det hjelper oss å være fleksible som firma, en absolutt nødvendighet i et vekslende oppdragsklima.

Satser på ny teknologi og kunnskap

For raskt å kunne designe og konstruere deler skaffet bedriften seg programvarene Inventor og ikke minst Dr.ABE fra Amada.

- Jeg kan innrømme at jeg var skeptisk til om vi hadde behov for et slikt verktøy, men der tok jeg grundig feil, uttaler Grasto og fortsetter:

- Dette er et unikt design- og programmeringsverktøy som vi er veldig godt fornøyd med. Dette programmet hjelper oss å spare tid, og tid er som kjent penger.

Profesjonell Mekanikk har hovedproduktbasen innenfor mekanikk til norsk elektronikk og elektroindustri, men produserer alt fra deler til jagerfly, deler til biler, stålkonstruksjoner til hus som trapper og rekkverk, til komponenter som skal på bunnen av Nordsjøen.

- Vi produserer det meste, og av den grunn er fleksibiliteten i maskinparken og kvaliteten på vårt arbeid noe vi hele tiden har konstant fokus på. Vi har for øvrig også CNC-fresemaskiner, eget pulverlakkanlegg og silketrykkavdeling, noe som gjør at vi kan tilby produkter med hele syklusen fra ide til ferdig montert. Vi har investert i et helt nytt MPS-system som gir oss full oversikt over alle ordre og produksjonen. Vi er dessuten i ferd med å bli ISO 9001 sertifisert, og vi leker med tanken på hva en 5-akse fres og en 3D-printer kan gjøre for bedriften. Fremtiden ser spennende og utfordrende ut. Vi vet at skal vi være en del av fremtiden så er ny teknologi og ny kunnskap det vi må satse på, og det vil vi også gjøre, avslutter Jon Grasto optimistisk.

Les mer på www.profesjonell-mekanikk.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062