23948sdkhjf

Åpent hus og ny montasjelinje hos SEW Eurodrive

Da girmotorspesialisten inviterte kunder og forbindelser til åpent hus i juni, var det mer enn grillmat som sto på menyen. Som den eneste produsenten i Norge som sammenstiller kundetilpassede girmotorer kunne SEW-Eurodrive stolt vise frem sin splitter nye montasjelinje.

Arbeidstrykket blir ekstra stort når man troner alene på toppen med den eneste montasjefabrikken i landet. Og når arbeidstrykket er stort er det desto viktigere å være riktig skodd.

– Fleksibilitet, kvalitet, HMS og kortere leveringstider er viktige stikkord for den nye montasjelinjen, sier administrerende direktør i SEW-Eurodrive, Heidi Svensen.

Lønnsom investering

Hun forteller at tegningene ble laget her i Norge, for så å bli sendt i form av en pappmodell for tilvirkning i Tyskland.

– Deretter produserte vårt tyske moderselskap montasjeøyene i moduler, som vi så sammenstilte her i Moss, forklarer Svensen.

I følge Svensen og hennes team vil den store investeringen bli svært lønnsom. 35 prosents økning i kapasitet med samme stab er ikke noe å kimse av.

– Vi har testet hvor mange vi greier å bygge, og det er veldig mange fler enn før. Ikke nok med det, vi slo spanjolene som har hatt produksjonsrekorden hittil! legger hun svært fornøyd til.

Før produserte Mosse-selskapet "50 millioner" varianter – nå er tallet blitt uendelig.

Lager kun på bestilling

– På den nye linjen produseres én og én enhet, kun på bestilling. Fullstendig tilpasset kundens behov. Ingen girmotorer er like, konkluderer Svensen.

Et annet konkurransefortrinn er at linjen gir utvidede lakkeringsmuligheter spesielt tilpasset fiskeri- og næringsmiddelindustrien.

Hele systemet har blitt mer effektivt.

Alle på lean

Dette med at alt ligger i rekkefølge er en del av lean-prinsippet som selskapet jobber etter. Nok et bidrag til mer dynamikk og færre feil.

Foreløpig er det Heidi Svensen selv og montasjeleder Frode Pehrsen som har gått på lean-kurs. Nå i høst står nestemann for tur.

– Det er superviktig å få med seg alle på laget, og at vi gjør hverandre gode, understreker Svensen, som også liker HMS-effekten av en bedre ergonomisk arbeidsplass, mindre sykefravær og mer fornøyde medarbeidere.

Økt trivsel gir økt ytelse

Svensen trekker frem kompetansebredden i fabrikken. SEW-Eurodrive er et selskap som stadig lager seg nye kompetansemål og gjør dermed ekstra god nytte av sine ressurser. Medarbeiderne kan bidra på forskjellige steder på både montasje og service.

– Flere hatter, sier hun. Det er viktig å ha flere hatter. Små og store roller utgjør en helhet – medarbeiderne på fabrikken kan kjapt bytte arbeidsstasjon. Slik kan vi lettere organisere oss hvis noen skulle bli syke, eller er på ferie, sier Svensen. – Slik blir også arbeidet mer variert for den enkelte. Økt trivsel gir økt ytelse, har hun tro på.

Hos SEW-Eurodrive i Moss er alle sitt ansvar bevisst. De bruker ikke energi på de gale tingene. De bruker energi på serve markedet. Og det på best mulig måte.

Fyller 85 år

Nå er også ny felles kantine på plass. Inntil nylig var det ikke plass til både administrasjonen og montasjen samtidig. Nå er alle de litt over tretti medarbeiderne samlet til felles måltid og sosial hygge. Den gamle kantinen pusses opp og gjøres om til trimrom for de ansatte.

– Jeg synes dette var et viktig tiltak for å bli en enda mer sammensveiset gjeng. Et skikkelig team! avslutter den blide direktøren.

I høst kommer SEW-Eurodrive i Finland på besøk for å ta suksessen i Moss nærmere i øyesyn! En god attest synes vi.

I år fyller SEW-Eurodrive-konsernet 85 år, og stadfester i sitt utsendte jubileumshefte at "Fremtiden starter nå". Og det gjør den jo faktisk. Alltid.

For mer informasjon besøk: www.sew-eurodrive.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063