23948sdkhjf

Rotabroach CTCT kjernebor for boring i Hardox

HR Maskin AS lanserer i disse dager en helt nyutviklet serie kjernebor fra Rotabroach.

Den mest tradisjonelle måte å bearbeide Hardox på, er å varmebehandle/skjære, noe som kan resultere at materialet mister noe av sin styrke (Softening). HR Maskin AS har gjennom en årrekke spesialisert seg innen boretekniske utfordringer med kjerneboring i stål.

Som hovedregel benyttes kjernebor i kombinasjon med en magnetbormaskin. Fordelen med kjernebor brukt i en magnetbormaskin, er effektivitet og fleksibiliteten med tanke på hvor jobben skal gjøres.

Krevende boring

Rotabroach CTCT kjernebor, er spesielt utviklet for boring i harde materialer som Hardox, men også Støpejern, Rustfritt/syrefast, Duplex/Superduplex, Inconel etc. med kvalitet opp til 500 Brinell.

Boret anbefales brukt i en kraftig magnetbormaskin, eller i en stor stabil søylebormaskin.

Å bore i eksempelvis Hardox 450 er krevende, og tradisjonelle «highspeed» og ordinære hardmetallkjernebor er derfor lite egnet.

Rotabroach har gjennom hele prosessen samarbeidet med den svenske Hardox produsenten SSAB, som har testet de nye borene med meget gode resultater i høylegert stål opp til 1 800N/mm2.

Det er i disse borene benyttet Cermet-tenner som er slipt i en spesiell geometri. Dette, samt sponavskillingen fører til en langt mindre oppheting av materialet under boring, noe som også forlenger levetiden på boret.

Økt levetid

Testene viser at kjerneboret har minst seks ganger lengre levetid enn ordinære hardmetall kjernebor fra Rotabroach ved boring i Hardox 450. Det er helt avgjørende for resultatet at tilføring av skjærevæske/olje, skjer gjennom senter av kjerneboret. Tester viser klart at bruk av trykkanne for tilføring av skjærevæske/olje øker borets levetid med opptil fire ganger.

Erfaring viser at under ideelle forhold kan vi bore opp til 180 hull i Hardox 450 med platetykkelse på 15mm før boret resignerer. Det er ingen kjent dokumentasjon på at det finnes tilsvarende kjernebor på markedet i dag.

Borene leveres i diameter fra Ø18 til Ø40mm og med en skjæredybde på maks. 25mm.

For ytterligere informasjon besøk: www.hr-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063