23948sdkhjf

Automatiserer for suksess i vanskelige tider

Den høyteknologiske kompetansebedriften Sykkylven Stål driver med bearbeiding og overflatebehandling av metall og plastkompositter og har de siste årene vist en fantastisk omstillingsevne. Til tross for finanskrise, lav oljepris og kronekurs, har Sykkylven Stål styrket sin posisjon i markedet.

Fokus har vært å bli konkurransedyktige i flere markeder, med en vekststrategi for betydelig økte markedsandeler mot møbelindustri, verkstedindustri og maritim sektor, forklarer fabrikksjef hos Sykkylven Stål, Lars Skog.

Fjerner omstillinger

- Vi i Sykkylven Stål har stort fokus på å unngå manuelle operasjoner, og søker heller til styrte og selvgående aktiviteter. Dette er et selvsagt element i alle nyinvesteringer vi gjør til selskapet. Delene må gjøres mest mulig ferdige mens de er i inngrep, og samtidig er det avgjørende for oss å ta ned antall aktiviteter og dermed ta bort krevende omstillinger, sier Skog.

- Med dette oppnår vi kortere ledetider og styrker, gjennom vårt mangfold av teknologi, våre kunders konkurransekraft, fortsetter Skog.

I tråd med dette har bedriften nylig fornyet sin robotpark med en ny sveisecelle. Denne skifter automatisk mellom MIG og TIG, og kan sveise stål, rustfritt og aluminium.

Ny maskin gir uante muligheter

Sveisecellen har kapasitet til å sveise komponenter i lengder helt opp til 2600mm. I tillegg til den nye sveisecellen installerer bedriften i disse dager siste generasjon av en styrt akslingsbearbeidingsmaskin. Dette er en svært effektiv og hurtig maskin som former akslingsprodukter i et svært høyt tempo.

- Denne maskinen gir oss uante muligheter innen aksling og flatstålbearbeiding, og maskinen kan bearbeide stål, rustfritt og aluminium i størrelse 4 til 12mm, forklarer Driftssjef hos Sykkylven Stål, Oddgeir Melseth.

Komplett leverandør

- Vi i Sykkylven Stål opplever at markedet har et klart ønske om økt ferdigstillingsgrad på innkjøpte artikler. Dette klarer vi ved å beherske alt fra konstruksjonssveising til avansert robotsveising. Rør og akslingsbearbeiding gjøres i effektive produksjonsceller, og det samme gjelder platebearbeiding i revolverstanser og laser med automatisk inn og utmating.

Maskineringsavdelingen har nå hele fem dreie- og maskineringssentre hvor de behersker avanserte komponenter med høy nøyaktighetsgrad. Når vi i tillegg har et nytt overflatebehandlingsanlegg som lakkerer med miljøvennlig pulverlakk, og en monteringsavdeling som sørger for ferdigstilling, så gjør dette Sykkylven Stål til en komplett leverandør. Vi har fantastisk faglig dyktige medarbeidere som også utgjør en god del av forklaringen på vår suksess, avslutter Lars Skog.

Les mer på www.sykkylvenstal.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078