23948sdkhjf

Prima Power lanserer egen fiberlaser, CF3000

Selskapet blir dermed den første maskinprodusenten på markedet med egenutviklet fiberlaserkilde.

Prima Power starter serieproduksjon av høyeffektlasere med fiberteknologi, og blir dermed den første lasermaskinprodusenten som har utviklet sin egen laserkilde med fiberteknologi i eget hus. CF3000 (3 kW) er utviklet gjennom et intensivt arbeid over flere år, og har allerede mer enn et halvt års vellykket drift hos en rekke pilotkunder.

Produksjonen vil foregå i fabrikkene; Chicopee (Massachusetts, USA), Barone Canavese (Torino, Italia) og Suzhou (Kina). Neste modell for lansering blir CF4000 (4 kW) som er klar for levering i slutten av 2016.

Forventer sterk vekst

Det amerikanske selskapet IPG Photonics har frem til i dag vært den eneste leverandøren av fiberlaserkilder til konsernet og er en leverandør med tette bånd til Prima Power. Her finnes et sterkt, langsiktig forhold som vil fortsette å utvikles også i fremtiden. Utviklingen av en egen fiberlaser gjør at Prima Power nå har et alternativ for denne svært strategiske komponenten for sine produkter. Prima Power forventer sterk vekst for maskiner med fiberlaserteknologi. Innføring av nye modeller som for eksempel Laser Next for 3D-skjæring og -sveising (spesielt utviklet for bilindustrien), Platino 2,0 Fiber og Laser Genius for 2D bearbeiding, og Combi Genius som kombinerer stansing med laserskjæring er alle eksempler på at teknologien er fremtidsrettet.

Komplett løsning

Målet for 2016 er en gradvis økning i leveranser av CF laserkilder med opptil 10 enheter per måned. Den egne laserkilden vil effektivisere service og vedlikehold og gir organisasjonen mulighet til å bruke sine egne ressurser for å gi støtte til kunder av det leverte systemet i sin helhet.

Styreleder i Prima Power Industri Group, Gianfranco Carbonato er veldig fornøyd med denne viktige suksessen og sier: - Med introduksjonen av vår egen fiberlaser har vi tatt et nytt skritt i konsernets utvikling og kan tilby våre kunder en komplett løsning fra Prima Power.

Forhandlere for Prima Power i Norge er Din Maskin.

For mer informasjon besøk: www.dinmaskin.no eller www.primapower.it

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.065