23948sdkhjf

Elektrisk gjengemaskin med automatisk revers

FEIN, verdens eneste produsent av elektriske gjengemaskiner, lanserte nylig en ny modell. Maskinen produserer gjenger raskt og nøyaktig og sparer brukeren for tid og penger.

Innen metallbearbeiding gjenges det som oftest med stasjonære maskiner i et svært tidlig produksjonstrinn, for å oppnå en sponfri montering av arbeidsstykket. Ved serieproduksjon i liten og stor skala finnes det imidlertid fortsatt svært mange bruksmuligheter for spesialelektroverktøyet fra FEIN: for eksempel ved renskjæring av gjenger etter galvanisering, ved nykonstruksjoner og ombyggingsarbeid, i industriverksteder for reparasjon og service, eller innen produksjon av elementer ved metallbygg. FEIN GWP 10 er etterfølgeren til gjengemaskinen FEIN ASge 636.

Rask og økonomisk gjenging inntil M10

Gjengemaskinen fra FEIN borer gjenger fra M2 til M10 i én arbeidsgang. Den integrerte reversen, som er utviklet av FEIN, endrer dreieretningen på spindelen automatisk og trenger ikke å betjenes manuelt – i motsetning til hva som er vanlig på bormaskiner og batteriborskrutrekkere. Spindelen returnerer ut av gjengehullet med en rask returhastighet på 680 o/min. FEIN gjengemaskin GWP 10 gjør det dermed mulig å jobbe kontinuerlig uten avbrudd, og det er raskere og mer nøyaktig enn batteriborskrutrekkere eller bormaskiner: Den gjenger M6 i 10 mm tykt metall på bare 2,3 sekunder. Dersom en gjenge skal skjæres for hånd med svingjern, tar dette arbeidstrinnet ca. 30 sekunder. Sammenlignet med en batteriborskrutrekker med høyre-/venstregang kan håndverkerne utføre arbeidet 70 prosent raskere med elektrisk gjengemaskin: En batteriborskrutrekker trenger ca. 7,5 sekunder.

Høy presisjon og nøyaktige resultater

FEIN utviklet verdens første håndholdte gjengemaskin allerede i 1908 og har siden den gang perfeksjonert manuell gjenging. I tillegg til hurtighet ble det særlig lagt vekt på presisjon da den nye gjengemaskin GWP 10 fra FEIN ble utviklet. Dette var et krav. B12-feste sørger for nøyaktig kastfritt rundløp for gjengechucken: Det gjør det mulig med klaringsfri kobling mellom spindelen og gjengechucken. Et rikt utvalg av tilbehør som f.eks. spennhylsechuck, pendeltangchuck, bakkechuck og pendelbakkechuck sørger for at gjengetappen går med perfekt formtilpasning på den runde tangen eller firkanten. Dermed forhindres det at gjengetappen sklir under belastning. FEIN har et dybdeanlegg for enkelt å gjenge bunnhull. Et robust metallgirhus sørger for at lageret sitter skikkelig, og dermed går spindelen vibrasjonsfritt og med nøyaktig kastfritt rundløp. Tannhjul med skråstilte tenner sørger for høy dreiemomentoverføring. Det integrerte vendegiret stopper fremmatingskraften på et definert stopp-punkt, og dermed får man nøyaktig kuttdybde.

Gjengemaskinen fra FEIN generer ingen aksiale slag ved giring, noe som har vært tilfelle med bormaskiner eller batteriborskrutrekkere. Stabil skjærehastighet øker verktøyets levetid.

Ergonomisk design

FEIN gjengemaskin med pistolhåndtak ligger lett i hånden med sin vekt på 1,6 kg. I tillegg til å kjøre på full kraft kan maskinen også kjøres følsomt. Hånden har godt tak i den avsmalnende gripekappen i øvre del av håndtaket. Dermed virker fremmatingskraften direkte i senter av drivakselen. Med 2-fingers hastighetsbryter har brukeren hele tiden kontroll over maskinen. Den gjør det mulig å sette gjengetappen nøyaktig på riktig punkt og tilpasse turtallet optimalt etter den aktuelle arbeidsoppgaven. En fem meter lang ledning øker aksjonsradien. FEIN GWP 10 kan også brukes stasjonært i et borestativ ved hjelp av spennhalsen på 43 millimeter i diameter.

For mer informasjon besøk: www.fein-norge.no eller www.csmessel.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078