23948sdkhjf

Printer i flytende metall

Vader System¬¬¬s i USA representerer et revolusjonerende fremskritt innen metallproduksjon. Med maskinen Mk1 kan man 3D-printe i flytende metall – og gir liv til nye muligheter som man kun har drømt om før nå.

Basert på deres patentsøkte MagnetoJet-teknologi, vil Mk1 drive flytende metall fra et 800° C-kammer innkapslet i et elektromagnetisk felt gjennom dysene som ligner på en blekkskriver – det gir full kontroll over jordas mest rikholdige metall, aluminium.

MagnetoJet-teknologien er basert på studier av Magneto Hydro Dynamics (MHD), eller mer rettere sagt: manipulering av flytende metall gjennom magnetisme. MagnetoJet sin ekstraordinære fysikk er oppnådd ved å avsette aluminium inn i et 800° C varmt keramisk kammer, hvor den påvirkes til en smeltet tilstand. Dette smeltede materialet blir deretter elektromagnetisk pulset, som forårsaker dråpedannelse, og løses ut med presisjon fra en nøye utformet keramisk dyse.

Flere metaller

Mk1 leverer 1000 dråper per sekund med mikrometernivå nøyaktighet, og har en dobbel hastighet enn vanlige 3D-printere for metall basert på pulverseng. Aluminium var det tilsiktede første skrittet, men MagnetoJet vil, i følge Vader Systems, bli utviklet til å printe ut flere konduktive metaller og potensielt tusenvis av printerhoder i én maskin.

30 ganger raskere

Maskinverkstedet Aurora Machine i New York er de første i verden til å bevilge seg den revolusjonerende metallprinteren. Deres avtale med Vader Systems lar dem bytte ut sin eksisterende CNC-maskinering med den nye flytende Mk1. Oppfølgeren Mk2 er ventet i 2018, og er planlagt å inneholde 10 printer-hoder som sammen skal printe deler i en hastighet 30 ganger raskere en nåværende modell Mk1.

For mer informasjon besøk: http://vadersystems.com eller http://auroramachine.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094