23948sdkhjf

35 år i år: Teijo med ny daglig leder

Det skjer ting hos Teijo Norge AS. I sitt 35. år endrer den velrennomerte Lier-bedriften ledelse og feirer jubileet med ny web. - Alt til sin tid, kommenterer selskapets grunnlegger Jon A. Wichmann.

Teijo Norge AS ble etablert i Drammen i 1981 og våren 2005 flyttet virksomheten til sitt nye bygg i Lier hvor de har hovedkontor, lager og verksted. I Egersund har Teijo et avdelingskontor som dekker salg og service, hovedsakelig i Rogaland og Hordaland.
Siden starten har Teijo levert maskiner, anlegg og utstyr for et bedre arbeidsmiljø. Her representerer selskapet anerkjente kvalitetsprodukter fra ledende produsenter.

Klar markedsleder i Norge
- Produktene er godt innarbeidet på det norske markedet hvor vi kan vise til solide markedsandeler. Vi betrakter oss som en av landets ledende leverandører innenfor våre produktområder, sier Jon A Wichmann når Maskinregisteret er på besøk.
De fleste forbinder nok Teijo Norge AS med Teijo industrivaskemaskiner og anlegg. Teijo-maskinene er produsert siden 1967 og gjennom årene er det levert over 14.000 maskiner til kunder i et 60- talls land. Teijo-maskinene er et begrep i bransjen og kjent som den nordiske originalen. Maskinene har en betydelig markedsandel i Norden inkl. Norge hvor Teijo er en klar markedsleder.

Bredt produktspekter

Teijo Norge var fra starten et heleid datterselskap av den finske produsenten og Jon Wichmann har vært med hele tiden. Han kjøpte firmaet i 1984 og senere har Teijo Norge AS også overtatt den finske fabrikken, samt import -og salgsselskapet i Sverige. For det norske markedet selger Teijo Norge AS også andre typer vaskeanlegg som kompletterer Teijo-maskinene og har i tillegg et bredt utvalg av vaskemidler, samt kjemikalier for overflatebehandling av metaller.

Det andre hovedproduktet til Teijo Norge AS er avsug for å fjerne luftforurensninger på arbeidsplassen. Dette kan være støv, oljetåke, sveiserøyk, eksos, gasser mm.

Teijo Norge har et bredt utvalg produkter som består av både lavvakuum– og høyvakuumsystemer. Høyvakuumsystemene brukes også til støvsuging og suging og transport av spon og andre materialer.

Blant høyvakuumproduktene har man et betydelig salg av byggstøvsugere, luftrensere og våtsugere som tilfredsstiller «Rent Bygg»-konseptet.

Teijo-selskapene i Finland, Sverige og Norge har en omsetning på vel 60 mill. kr og omlag 45 ansatte totalt.

Blir medeier

Nylig tiltrådte Tor-Erling Mathisen som daglig leder. Mathisen har også tidligere jobbet hos Teijo Norge AS hvor han en periode på ni år jobbet med salg i bedriften. Etter et opphold på 14 år som salgs og markedssjef i Sivilingeniør JF Knudtzen AS var han igjen på plass 2. mai i år. Jeg kjenner således Teijo godt fra før, så for meg er det en stor utfordring å fylle rollen etter Jon, uttaler Mathisen.

Wichmann gir seg ikke helt, i alle fall ikke som aktiv i bedriften.

- Nå som vi har fått på plass en ny leder, som også er medeier, kan vi se fremover og videreutvikle selskapet. Jeg vil fortsette med salg av vaskemaskiner og ultralydprodukter, samt kjemikalier, kanskje i 2-3 år til.

I tillegg vil jeg bruke tid på firmaene i Finland og Sverige, forklarer Wickmann, og fortsetter:

- Jeg må innrømme at jeg har lagt ned mye arbeid gjennom årene – det har på ingen måte vært noen 8-16 jobb og det har vært en utstrakt reisevirksomhet til kunder i hele landet. En periode bygde jeg også opp et lite salgsselskap i England og var en del der, men vi valgte å legge ned dette selskapet da vår salgssjef der plutselig gikk bort.

Bedriftsbyggeren vil på ingen måte ta æren for suksessens alene.

- I tillegg til min innsats har jeg også hatt en god hjelp fra de andre ansatte gjennom årene. Spesielt vil jeg fremheve min samboer Neda Nordvik som begynte i Teijo et par år etter starten og som har stått på gjennom årene. I de første årene tok hun seg av det meste, inklusiv lessing og lossing av varer, når jeg var ute og solgte produkter, forteller Jon Wickmann.

- Jeg har ønsket Tor-Erling tilbake til Teijo i noen år og er svært fornøyd med at jeg lyktes til slutt. Han er en dyktig og godt likt person som har gode forutsetninger for å føre firmaet videre.

Ny web

Jubileumsåret vil bli markert med ny web og nye satsingsområder.

- Teijo er jo et begrep innen delevaskere, og det området følger Jon opp, så til å begynne med vil jeg jobbe mye med produktområdet avsug, der vi har mye å hente. Både for lavvakuum- og høyvakuumproduktene våre tar vi sikte på å øke salget fremover avslutter den nye daglige lederen.

For mer informasjon besøk: www.teijo.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062