23948sdkhjf

Jærtek blir med i Nordic Manufacturing Intelligence

Fire store og solide CAM-leverandører i Norden inngår et nytt strategisk samarbeid. Dette skal være med på å styrke deres interne kompetanse og dermed skape de beste muligheter for optimalisering og utvikling hos sine kunder.

Sammenslutningen er etablert under navnet Nordic Manufacturing Intelligence og blir rammen for den største gruppen av CAM-spesialister i Norden. Jærtek, en av de største CAM-forhandlerne i Norge, vil sammen med Edge-Team A/S fra Danmark, Edge Technology fra Sverige og Pathtrace Oy fra Finland utgjøre det nye samarbeidet.

Sterkt faglig fundament
Nordic Manufacturing Intelligence bygger på et sterkt faglig fundament og samler således det største team av CAM-spesialiser i Norden. Alle virksomhetene har over 10 års bransjeerfaring, og er solid fundamentert i markedet.

Hos Jærtek er de begeistret for det nye samarbeidet, og påpeker at det vil gi et styrket felleskap, hvor fire solide CAM-leverandører samler sin viten og deler sine ressurser. På den måten blir det også mulig å bytte tjenester, og håndtere prosjekter på tvers av landegrensene.

- Vi er selv eksperter innenfor dette feltet i den industrielle bransjen, og nå er vi en del av et fellesskap med mer enn 30 teknikere i hele Norden. En sammenslutning med et klart og sterkt faglig fundament. Dette gir en utvidet mulighet for kompetanseutvikling, kunnskapsdeling og implementering av utviklingsprosjekter, forteller Joakim Jeremiassen, leder for CAM hos Jærtek og understreker: - Vi er stolte av å være en del av Nordens sterkeste CAM-team.

Nordic Manufacturing Intelligence
Gruppen bak ser det også som et fantastisk forum for gode ideer som kan være med å videreutvikle nye tiltak. Ved nettopp å hjelpe hverandre og lære av hverandre.

- Til gavn for både vår egen kompetanseutvikling og for våre kunders, påpeker Jeremiassen: - Vi er en unik samarbeidspartner, fordi vi ikke bare er programvareorienterte, men like mye har fokus på å løse produksjonstekniske utfordringer og hjelpe til med prosesser i produksjonsvirksomheter. Dette vil omfatte både bruken av programvaren samt optimalisering av arbeidsgangen hos våre kunder.

Intelligens i produksjon
Nordic Manufacturing Intelligence forteller at hensikten med denne faglige sammenslutning er å danne de beste rammer for å utvikle intelligensen i produksjonen og i CAM-systemer. Formålet er å gi produksjonsvirksomheter mulighet til å effektivisere sin produksjon og styrke konkurransekraften, og på den måten sikre arbeidsplassene i Norden.

Jærtek i utvikling
Joakim Jeremiassen fremhever at det har vært naturlig for Jærtek å gå med i et større samarbeid vedrørende håndteringen av innovative løsninger i den industrielle bransjen.

- Vi har utviklet oss kraftig i løpet av de seneste år og vårt team har vokst. Vi er inne i en positiv trend, og har underveis fått flere produkter som gjør at vi kan tilby helhetsløsninger til produksjonsbedrifter i den industrielle bransjen. Jeremiassen påpeker at det er svært meningsfullt å samarbeide med andre virksomheter, på tvers av landegrensene, for å ivareta de gode mulighetene dette gir industrien.

Faglighet – Inspirasjon – Nyheter
Som følge av det strategiske samarbeidet vil Nordic Manufacturing Intelligence også lansere noen aktiviteter sammen fremover.

De første arrangementer vi vil se, blir en rekke brukermøter i Norden under temaet: Faglighet – Inspirasjon – Nyheter. Jærtek har i flere år avholdt CAD/CAM brukermøter. I år vil Edgecam brukermøtet 27. september være en del av fire brukermøter i hele Norden. På den måten er gruppen bak Nordic Manufacturing Intelligence med på å tilrettelegge events, og skape de beste muligheter for kundene til å forbedre sin kompetanse og teknologiske innsikt.

- Det avgjørende for både oss som virksomhet, og for dette nye samarbeidet, er samspillet mellom vår spesialiserte produksjonstekniske kunnskap og de verktøyer vi kommer med – som er ledende programvare i den industrielle bransjen, understreker Joakim Jeremiassen.

Programvaren Edgecam – Vericut – Wintool - Cimco, Solidworks og HR-produktet Kos er grunnstammen i kompetanse og programvaretilbudet fra Jærtek.

For mer informasjon besøk: www.jaertek.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219