23948sdkhjf

Ny generasjon Control Design Platform

Nytt softwareselskap med utspring fra den maritime klyngen. CDP Technologies etableres for å videreutvikle en uavhengig plattform for utvikling av kontrollsystemer og nå ut til nye markeder.

CDP Technologies lanserer i disse dager neste generasjon av sin integrerte utviklingsplattform CDP Studio. Plattformen forenkler og effektiviserer utvikling og vedlikehold av kontrollsystemer, og et eget selskap er etablert for å øke fokus på utvikling og få tilgang til nye markeder i Norge og internasjonalt.

Egnet for Internet of Things

CDP teknologien er utviklet i Norge og har vært i bruk hovedsakelig innen maritim industri og systemet styrer virksomhetskritisk utstyr. CDP (Control Design Platform) er i dag bruk i flere tusen systemer verden over, og mange av disse har vært operative i over 10 år.

Med den nye generasjonen av plattformen satses det mot det globale markedet og inn mot nye bransjer som offshore, prosessindustri, gruvedrift og kraftproduksjon. Plattformen er egnet for bruk innen kontrollsystemer, simulering, roboter, prototypetesting og IoT (Internet of Things).

Uten store investeringer

CDP Studios unike teknologi kan videreutvikle og fornye eksisterende kontrollsystemer, selv om de i utgangspunktet ikke er utviklet på en CDP-plattform. Dette gir store muligheter for kunden, og åpner for utvikling av nye tjenester og modernisering av eksisterende løsninger uten store investeringer.

Selskapet CDP Technologies har sitt utspring fra ICD Software i Ålesund, som i 2014 ble gasellevinner i Møre og Romsdal. Det nye selskapet skal bringe teknologien ut i det globale markedet. CDP Technologies AS eies av Seaonics AS i Ålesund. Det nye selskapet har hovedkontor i Ålesund, med avdelinger i Oslo, Tønsberg og Tallinn i Estland.

For mer informasjon besøk: www.cdpstudio.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062