23948sdkhjf

CoroPlus gir tilkoblingsløsninger til produsentene

Sandvik Coromant har lansert CoroPlus serien med løsninger som er beregnet på å hjelpe produsenter med å forberede seg på Industri 4.0. Konseptet er spesielt designet for å forbedre styringen med produktivitet og kostnader gjennom en kombinasjon av å koble sammen maskinering og tilgang til produksjonsdata og ekspertkompetanse.

CoroPlus er et felles navn, eller en ny plattform, av sammenkoblede verktøy og programvare som i utgangspunktet omfatter teknologier som kan sende og/eller motta data. Konseptet gjør det mulig å redusere unødvendige data og forbedre produksjonsprosesser, fra pre- til post-maskinering, ved bruk av kombinert teknologi og maskineringskompetanse fra Sandvik Coromant.

Verkstedet styres via «skyen»

- Brukerne får ikke bare tilgang til produkt- og applikasjonsdata fra Sandvik Coromant gjennom sammenkoblet programvare og maskinvare, men med verktøy utstyrt med sensorer kan de tilpasse, kontrollere og overvåke maskineringsytelsen i sanntid, sier Göran Näslund, Head of Digital Machining, og legger til:

- Hele maskinverkstedet kan styres fra nøyaktige datainstrumentbord på stedet, via "skyen" og via integrasjon med brukerens programvare og maskinmiljø. CoroPlus kobles til eksisterende programvaremiljøer gjennom åpne API-er som gir to-veis tilkobling og nøyaktig datakvalitet.

Sikrer ytelsen

Den grunnleggende fordelen for produksjonsledere er at CoroPlus gjør det mulig å optimalisere produksjonen gjennom større forståelse og innsikt i det som skjer i verkstedet og maskineringsmiljøet, enten på et mikro- eller makroplan. Sett fra en CAM-programmerers perspektiv betyr tilkobling til nøyaktige verktøy- og applikasjonsdata at anbefalinger kan tilpasses til spesifikke oppgaver. Det er også fordeler for operatører, ettersom maskineringsprosesser kan fjernovervåkes. I tillegg kan spesielle verktøy utstyrt med sensorer kontrolleres for å unngå skader og å sikre ytelsen med datainnsamling i sanntid gjennom maskineringsprosessen.

Verdiskapende teknologiutvikling

Tilbudet omfatter i dag «dashboard-løsninger», programvareløsninger i CoroPlus ToolGuide og Adveon Tool Library, samt Silent Tools+ og CoroBore+ skjæreverktøy og Promos 3+ maskinovervåking IoT-system.

- Med CoroPlus går vi sammen med produsenter av maskineringsverktøy, skytilbydere og nettverksselskaper. På denne måten kan vi hjelpe brukerne med å gjøre nye teknologiske utviklinger lønnsomme. Vår rolle er å øke produktiviteten og fleksibiliteten gjennom verdiskapende teknologisk utvikling innen digital maskinering. Og til slutt, CoroPlus gjør det mulig for produsenter å ta det neste skrittet i den industrielle revolusjonen ved å ta i bruk nye cyber-fysiske systemer – fylle industriens behov nå og i framtiden, forklarer Göran.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062