23948sdkhjf

Stiller med ny kantpresse fra Amada

JS Mekaniske startet opp i 2008 og bedriften har stor spennvidde med mye variasjon i oppdragene de utfører. - Vårt hovedområde er metallbearbeiding, og vi utfører knekking, dreiing, fresing, boring og sveising, forteller daglig leder Daniel Jacobsen, en av fire ansatte i bedriften.

Vi har siden oppstarten nærmest hatt en eksplosiv vekst, og vi ser nå at vi for å rekke over alle forespørsler må planlegge vår tidsbruk grundig. Tiden vi bruker til oppsett av maskinen må være så kort som mulig og vi ønsker å ha riktig resultat fra første kjøring. Dette er den viktigste grunnen til vår seneste investering, en Amada HFE T2 1003, forklarer Simen Solberg.

Sparer mye tid

Cirka 50 prosent av bedriftens oppdrag er for offshoreindustrien og de andre oppdragene kommer fra næringsvirksomhet i nærområdet + noen oppdrag fra private.

- Vi utfører aldri stor serieproduksjon, men har små serier hvor oppsett av maskinen er det mest tidkrevende. Derfor var det viktig for oss å finne en kantpresse som var enkel og intuitiv å bruke, rask å lære og viktigst av alt; rask å sette opp. Alt dette har vi oppnådd med Amadaen, fortsetter Solberg, og fortsetter:

- Vi syntes umiddelbart at investeringen føltes kostbar, men ser allerede nå etter en måneds bruk at vi sparer veldig mye tid sammenlignet med hva vi brukte med vår forrige knekke. Tid spart er penger tjent, sies det og vi føler oss sikre på at denne investeringen er riktig for oss. Vi fikk en veldig god opplæring på maskinen når den ble installert, og dette gjorde oss i stand til å bruke maskinen effektivt fra første stund, forklarer Daniel Jacobsen videre.

Vil bli satt på prøve

JS Mekaniske samarbeider med en rekke kvalitetsbevisste underleverandører som bistår bedriften ved behov for laserskjæring, vannskjæring, overflatebehandling, lakkering, testing, NDT også videre.

- Selv har vi veldig stor kompetanse på konstruksjon og prosjektgjennomføring, utfører sveising og har utarbeidet våre egne sveiseprosedyrer (WPQ og WPS) som er godkjent av flere kunder og godkjenningsinstanser, fortsetter Jacobsen.

- Vi har sertifiserte sveisere innen tig, rørtråd og pinnesveising og vårt hovedområde er syrefast og aluminium. Men vi tilbyr også sertifisert sveising innen duplex, titan, aluminium og svartstål når dette er nødvendig. Oppdrag som å lage rør, struktur, rekkverk er blant oppdragene vi utfører, og vi liker når vi blir satt på prøve, forklarer Solberg med et smil.

- Vi ser forventningsfullt på driften fremover, og i våre fremtidsplaner er både et større bygg og noen nye, moderne maskiner. Jo mer komplette vi er, desto flere spennende oppdrag vil vi få og det er noe vi ønsker, avslutter Jacobsen.

Les mer på www.jsmekaniske.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14