23948sdkhjf

Willy Gjertsen AS fyller 70 år!

Willy Gjertsen ble født i Skottland i 1911, og stiftet firmaet Willy Gjertsen i 1946. Nå, 70 år senere stiller selskapet med ny salg- og markedssjef samt nye produkter.

De første årene holdt firmaet til i Karl XII gate på Vaterland. I 1957 flyttet firmaet til Karl Johans gate 7, og etterspørselen etter verktøy var stor. I 1967 flyttet firmaet til Bjølsen, og har holdt til i tilnærmelsesvis de samme lokalene siden.

Noen timer ble til 54 år!

Fokus har hele tiden vært å levere kvalitetsverktøy til industrien og hos Willy Gjertsen AS finnes alt innen skjære-, gjenge-, spenn, måle- og håndverktøy fra de beste leverandørene på markedet.

- De første 25 årene ble det solgt verktøy til alle typer industri, men i 1970 bestemte vi oss for kun å levere til grossist, forteller Jan Tverdal som nå har snart 54 år bak seg i bedriften.

- Jeg startet 1. august 1963 da en skolekompis ikke hadde tid til ekstrajobben han hadde hos Willy Gjertsen AS. Jeg ble spurt om jeg kunne overta noen få timer, og siden har tiden flydd, forteller Jan Tverdal smilende.

Lever av kvalitet

Etter mange år i verktøybransjen har bedriften opparbeidet et svært godt rykte, og er i dag blant landets ledende på blant annet gjengeverktøy.

Willy Gjertsen AS lagerfører gjengeverktøy fra Völkel, og har et stort lager med alle mulige dimensjoner.

- Vi fører alle kjente verktøymerker, men hovedvekten ligger nok i merker som Bacho, Kukko, Stanley og Knipex. Vi merker at markedet etterspør kvalitet, og det er kvalitet vi i Willy Gjertsen skal leve av, fortsetter Tverdal.

Topp salg- og markedssjef

For ytterligere å styrke sin posisjon har Willy Gjertsen nylig ansatt Petter Topp som salg- og markedssjef.

Petter er utdannet ingeniør og har i sin karriere jobbet med leveranser av datasystemer til næringsmiddelindustrien og i de siste 15 årene jobbet som systemutvikler. Gjennom sin interesse for bil og motorsykkel har han god kunnskap til verktøy og hvordan disse brukes.

- Verktøy er en spennende bransje å jobbe med, uttaler Petter Topp. Det lanseres nyheter og forbedringer på eksisterende verktøy stadig vekk. Nylig fikk vi inn en fantastisk nyvinning fra Völkel som jeg synes fortjener stor oppmerksomhet, forteller Topp entusiastisk.

Kompakt gjengesett

Völkel har utviklet en sekskanttapp som er svært godt egnet for gjenging der det ikke er mulig å bruke et svingjern, som i hjørner eller plasser hvor det rett og slett er trangt. En sekskanttapp kombinerer starttapp (med styring) og slutt-tapp. Nå har Völkel lagt disse tappene i et sett sammen med sekskantbakker.

- Dette gjør at vi får et komplett gjengesett som er svært kompakt i omfang, nærmest halvparten av størrelsen på et tradisjonelt gjengesett med tilsvarende dimensjoner. Takket være sekskanttapper og bakker kan nå gjenging foretas med verktøy de fleste har: unbrakonøkkel og skiftenøkkel, avslutter Topp.

Les mer på www.wgas.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062