23948sdkhjf

Maskingrossisten P. Meidell AS runder 125 år!

P. Meidell AS markerer i disse dager sine 125 år. Firmaet er i dag en betydelig leverandør av verktøymaskiner til norsk mekanisk industri og er medlem av Maskingrossisternes Forening (MGF), en forening Meidell deltok i stiftelsen av i 1913.

Firmaets virksomhet strekker seg faktisk helt tilbake til 1882, men ledelsen regner P. Meidells oppkjøp av J.A. Stampes maskinforretning i Kristiania i 1891 som grunnleggelsesåret. Da annengenerasjon, Christopher Meidell, døde allerede i 1952 gikk hans enke Hanna Meidell inn i virksomheten. Hun var i mange år eneste kvinnelige medlem i MGF. Det var ganske enestående av en kvinne i 1952 å gå inn i en såpass mannsdominert bransje sier hennes sønn, Peter Meidell, som selv overtok driften i 1970 etter hjemkomsten fra USA hvor han hadde studert.

Bredt produkt- og tjenestespekter

Frem til dette tidspunkt var treforedlings- og sagbruksindustrien Meidells viktigste kundegruppe. I takt med landets stadig mer betydningsfulle oljeindustri har imidlertid mekanisk industri etter hvert blitt den helt dominerende kundegruppen for Meidells produkter. Sag- og platebearbeidende maskiner, sponfraskillende maskiner og servicetjenester er i dag viktige produktgrupper, sammen med tilhørende rekvisita som sagblader, oljer og reservedeler.

Samme gode service

Firmaet legger stor vekt på god service og har inngått serviceavtaler med en rekke kunder i alle deler av landet. Avdelingskontorer i Stavanger, Bergen og på Møre er med på å øke servicegraden ytterligere.

- Kundene som investerer i våre maskiner skal føle at de får rask og god service, sier Peter Meidell, som understreker hvor viktig det er at kundene kan føle seg trygge på at de også får samme gode service i årene fremover:

- Med 125 år i bagasjen kan jo ikke akkurat firmaet sies å være en døgnflue!, humrer Meidell.

Krever investeringer

For en maskingrossist er det svært viktig å følge med på den raske teknologiske utvikling og å være i forkant av denne.

- EMO og andre utenlandske fagmesser, sammen med tett og god dialog med våre maskinleverandører, kan på en måte sies å spille rollen som firmaets forsknings- og utviklingsavdeling. Vi opplever nå tidene som uhyre interessante da automatisering er blitt stadig mer påkrevet på flere områder. Automatisering krever investeringer, og det er jo i bunn og grunn det vi lever av, avslutter Peter Meidell.

Les mer på www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063