23948sdkhjf

Ravema ekspanderer innen additiv produksjon

Ravema tar grep innen additiv produksjon og kompletterer sitt maskinsortiment innen feltet og blir forhandler av Renishaw maskiner.

Additiv produksjon (additive manufacturing - AM), eller 3D-printing som det også kalles, er en prosess som brukes for å fremstille tredimensjonale detaljer fra en digital fil og teknologien gir helt nye dimensjon i fremstillingen spesielt for kompliserte detaljer og detaljer med spesielle krav og lave volum.

Additiv produksjon påvirker hele utviklingsprosessen fra ide og tegning til ferdig detalj der mulighetene fins for å skape en optimal løsning direkte fra starten. Det gjør at ledetider, verktøykostnader, material forbruk etc. kan reduseres dramatisk.

Kompletterende teknologi

Ravema ser store fremtidsmuligheter med denne fremstillingsprosessen og et sterkt komplement til nåværende produktsortiment. Fra Ravemas hovedleverandør Mazak finnes allerede i dag en annen type AM-prosess i produktutbudet gjennom lasercladding, der man legger på materiale på allerede eksisterende bearbeidet detalj. Nåværende løsning fra Mazak er tenkt som et kompletterende tilbehør for visse bearbeidingsmaskiner samtidig som Ravemas nye samarbeid er rene AM-maskiner.

Avtale er signert med en av de store leverandørene av AM-maskiner for metall; Renishaw, som allerede i dag er partner med Ravema innen andre områder som eksempelvis måleprober og annet måleutstyr. Renishaw er også en ledende leverandør innen AM-maskiner med skandinavisk hovedkontor utenfor Stockholm og produksjon i England.

Samarbeidet ser Ravema som et første skritt i en langsiktig etablering innen dette området.

For mer informasjon besøk: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078