23948sdkhjf

NFA starter robotforum

Økt bruk av roboter i industri og offentlig sektor er et viktig bidrag til videre vekst for industrien i Norge. NFA ønsker å bidra til at det skjer i et hurtigere tempo enn det vi har vært vitne til så langt. Derfor etableres nå bransjeforumet NFA Robotics.

Danmark (DIRA), Sverige (SWIRA) og Finland (Finnish Industrial Robot Association) har alle interesseorganisasjoner som jobber aktivt for å fremme bruk av roboter og de positive effekter det kan gi for samfunn og næringsliv. Etter spørsmål fra flere av NFAs medlemmer, og en direkte forespørsel fra DIRA/SWIRA, om man ikke bør få på plass noe tilsvarende i Norge. NFA konkluderte raskt med at det absolutt er på tide!

«Fullt hus»

Bransjeforeningen NFA – Norsk Forening for Automatisering - har en egen ekspert innen robotteknologi, og ser det som naturlig å etablere en faggruppe om dette temaet under «NFA paraplyen». Påmeldingen til «kick-off-møtet» ga god respons og men konkluderte med at de bestilte konferanselokalene fort ble fylt opp. Drøyt femti personer var nylig samlet for etableringen av NFA Robotics.

Mye å lære av våre naboer

Representanter fra DIRA/SWIRA var til stede for å informere om sine respektive organisasjoner, hvordan de jobber, hva de har oppnådd og muligheter rundt samarbeid.

- Vi tror at det må gjøres en generell kompetanseheving i industrien for at Norge skal kunne dra seg opp på et internasjonalt nivå på robottetthet. Ved å etablere en slik faggruppe setter vi fokus på teknologiområdet, vi kan arrangere kompetansehevende aktiviteter, og vi kan drive lobbyvirksomhet overfor politikere og myndigheter for å øke automatisering og bruk av robotteknologi i Norge. Vi har mye å lære av våre naboer, sier Tom Kristian Venger, kommunikasjonsrådgiver i NFA.

Under kick-off-møtet ble det også tid til debatt omkring faggruppens mandat, oppgaver og aktiviteter og Maskinregisteret kommer tilbake med mer informasjon om aktiviteter så snart det blir klart.

Mer om NFA finner du her: www.nfaplassen.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078