23948sdkhjf

Bystronic fiberlaser nummer 100 er levert

Bystronic Scandinavia leverte fiberlaser nummer 100 på det skandinaviske markedet. Kunden, Toyota Material Handling i Mjölby (tidligere BT-Truck før navneskiftet), investerte i den avanserte modellen ByStar Fiber med 6000W laserkilde.

Maskiner og produkter forbedres stadig og innimellom gjøres tekniske gjennombrudd som påvirker vår hverdag. Ta din mobiltelefon som et eksempel, den du hadde for 10-15 år siden. Hva kunne du gjøre med den foruten ringe med den? (Og du var jo faktisk fornøyd med det!) I mekaniske verksteder finnes i dag hammeren, ambolten, bormaskinen og CNC-styrte maskinparker og lasermaskiner. Den sistnevnte gruppen verktøy fikk et skikkelig oppsving da den nye teknologien med fiberlaser så dagens lys. En teknologi som nå gjør store fremsteg innen metallbearbeiding.

En ny teknologisk retning

Et selskap som har vært med på teknologiske fremskritt og utvikling av produkter er Toyota Material Handling i Mjölby (tidligere BT-Truck før navneskiftet). Her har man utviklet og produsert gaffeltrucker siden 1948. I denne fabrikken råder i dag et skikkelig høytrykk innen truckproduksjonen - det lages 350 trucker per dag, og kurven peker kraftig oppover.

– Dette gjør at vi må se over vår maskinpark for å unngå flaskehalser i produksjonen, og derfor er vi i dag glade over å innvie den nyeste generasjonen fiberlaser, uttaler adm. direktør Kristian Björkman.

Fiberlaser nummer 100 med festlig innvielse

Bystronic Scandinavia leverte den fiberlaser nummer 100 på det skandinaviske markedet, og det ble den avanserte modellen ByStar Fiber med 6000W laserkilde. En helt ny design og med en «revolusjonerende» innmat. Bystronics selger Stefan Mäkk skinner som en sol da han og adm. direktør for Bystronic Scandinavia, Camilla Montén, besøker innvielsen av fiberlaseren hos Toyota Material Handling.

– Fiberlaser har tatt metallskjæreteknologien med storm og vi ser klart og tydelig at markedet har tatt vel i mot den «generasjonsskiftende» teknologien. At vi har fått tillit til å levere maskin nummer 100 til Toyota Material Handling føles veldig bra, sier Camilla.

ByStar Fiber. En klart lysende stjerne!

Med en produksjon på 80.000 trucker per år i Mjölbyfabrikken er det viktig å ha perfekt flyt i produksjonen og en laserskjæremaskin som klarer det oppdraget. Nå har fabrikken lang erfaring med nettopp maskiner fra Bystronic.

- Vi kjører tre skift, så maskinene blir så klart slitt, men vi har fremdeles drift på vår første sliter, en Bystronic fra 1998, så vi har tillit til selskapet og deres produkter. Den nye fiberlaseren er en utvidelse av vår maskinpark, den erstatter ikke noen eldre maskin. Å gå fra CO2-laser til fiber har sine fordeler, vi regner med redusert behov for service, mindre energiforbruk og høyere effektivitet ved produksjon av platedetaljene til våre trucker, sier fabrikksjef Peter Carlsson.

Å gå mot en lysende fremtid

– Siden 2014 har vi hatt en vekst som har økt med 60 prosent, så man kan virkelig snakke om høytrykk i produksjonen. Med den produksjonsøkningen må man se på produksjonsflyten, noe vi har gjort, og nå har det blitt på tide med et teknologiløft. Den nye fiberlaserskjæreren er mer enn dobbelt så raskt som den eldre teknologien, noe som betyr at vi kommer til å vurdere hele den øvrige produksjonslinjen også, forteller Kristian Björkman.

Nyhetene ByMotion og ByVision

Stefan Mäkk er selgeren hos Bystronic som fikk æren å levere fiberlaser nummer 100. – Denne nye modellen er designet og bygd for å optimalisere fiberlaserskjæring. Skjærebroen er en ny konstruksjon som er stivere og lettere enn en konvensjonell skjærebro, dessuten er hele konstruksjonen laget så den er lett å åpne fra siden, noe som er praktisk for operatøren. Videre er styresystemet ByMotion helt nytt og ByVision Cutting, som brukergrensesnittet heter, er utrolig enkelt å håndtere.

En klokke som ringer inn fremtiden

– En ByStar Fiber kan enklest beskrives som den ultimate allroundmaskinen, sier Camilla Montén hos Bystronic Scandinavia. Med en varm hilsen fra Sveits overrekkes en messingklokke som symbolsk ringer inn fremtidens melodi når det gjelder ekstremt hurtig og intelligent skjæring av plater i alle mulige former.

For mer informasjon besøk: www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078